POLİSLERE BAYRAM MÜJDESİ

Anayasa Mahkemesi hizmet süresi tamamlanmadan istifa eden ya da görevinden uzaklaştırılan polislerin devlete tazminat ödemesini iptal etti.

POLİSLERE BAYRAM MÜJDESİ
Polislere Bayram Müjdesi

 
Anayasa Mahkemesi hizmet süresi tamamlanmadan istifa eden ya da görevinden uzaklaştırılan polislerin devlete tazminat ödemesini iptal etti.
 
Anayasa Mahkemesi, zorunlu hizmet sürelerini tamamlamadan istifa eden veya teşkilattan atılan polislere müjdeli haber verdi. Mahkeme, 6 yıllık zorunlu hizmet süresi içinde istifa eden veya meslekten çıkarılan polislerden, 6 yıl için öğretim masraflarının faiziyle ödettirileceği yönündeki düzenlemeyi iptal etti.

İzmir'de görev yapan bir polis memuru, 6 yıllık zorunlu hizmet süresi dolmadan istifa edince İçişleri Bakanlığı kendisinden öğrenim süresinde devletin yaptığı masrafları faiziyle istemişti. Polis memuru, Bakanlığı bu işleminin iptali için dava açmıştı.
 
MAHKEMEYE BAŞVURDU
 
Davaya bakan İzmir 2'nci İdare Mahkemesi, polis memurundan masraf istenmesinin dayanağı olan Emniyet Teşkilatı Kanunu'nun "Bu süre (6 yıl) zarfında memuriyetten çekilen, çekilmiş sayılan, meslekten veya memuriyetten çıkarma cezası alan ve asli memurluğa atanamayarak ilişiği kesilenler, mecburi hizmet sürelerinin kalan her yılı için, kendilerine yapılmış olan öğretim masraflarını tazminat olarak ödemek zorundadırlar" hükmündeki "mecburi hizmet sürelerinin kalan her yılı için" bölümünün Anayasa'ya aykırı olduğunu ileri sürerek Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Anayasa Mahkemesi, başvuruyu önceki günkü toplantısında ele alarak düzenlemeyi iptal etti. Ancak Mahkeme, yasal boşluk oluşmaması bakımından, yeni düzenleme yapılabilmesi için Meclis'e 6 ay süre tanıdı.
 
SABAH GAZETESİ
Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER