POMEM SONUÇLARI AÇIKLANDI

Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM), üniversite mezunlarının girdiği 13'üncü dönem sınav sonuçlarını açıkladı.

POMEM SONUÇLARI AÇIKLANDI
Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM), üniversite mezunlarının girdiği 13'üncü dönemsınav sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre; 3 bin 170 erkek, 130 bayan toplam 3 bin 300 aday asıl olarak POMEM'lere kayıt yaptırma hakkı eldeetti. 

Emniyet Genel Müdürlüğü, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında 13. dönem polis meslek eğitimleri için 3 bin 170 erkek ve 130 bayan öğrenci adayı ile daha önceki dönemlerde çeşitli nedenlerle öğrencilik hakları sonlandırılan ancak mahkeme kararıyla hakları iade edilen 23 öğrenci adayı ve 12. dönem polis meslek eğitimlerinden sağlık durumundan dolayı dönem ertelemesi yapılan 14 öğrenci adayı olmak üzere toplam 3 bin 337 öğrenci adayının planlamalarının POMEM müdürlüklerine yapıldığı belirtildi. 13'üncü dönem kontenjanına ek olarak, 14'üncü dönem polis meslek eğitimleri için 21 – 27 Ekim 2013 tarihleri arasında yapılan Değerlendirme ve Seçme işlemlerinde 3 bin 171'inci erkek adaydan 6 bin 340'ıncı erkek aday ile 131'inci bayan adaydan 260'ıncı bayan aday dahil olmak üzere toplam 3 bin 300 adayın okul kapasiteleri de dikkate alınarak durumları yedek aday olarak belirlendi. Başarı sırasına göre belirlenen yedek adayların 13'üncü dönemden çeşitli nedenlerle öğrenci adaylık hakları sonlandırılan veya öğrenci adaylık haklarından vazgeçenlerin yerine okul planlaması yapılacak. 

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Emniyet Genel Müdürlüğü açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Bu adaylardan çeşitli nedenlerle öğrencilik hakları sonlandırılan adayların yerine ihtiyaç olması halinde, 'Polislik mesleğine hazırlık eğitiminin başladığı günden itibaren yedi gün geçtikten sonra kontenjan doldurulmamış olsa dahi yedek aday çağrılmaz' şeklindeki POMEM Giriş Yönetmeliği'nin 16. maddesinin ikinci fıkrası hükmü gereği yedek adaylar arasından başarı sırasına göre planlanmıştır. Planlama sonuçları 11 Kasım 2013 tarihine kadar açıklanacak. Başarılı olan adayların 'www.egm.gov.tr' eğitim adresi ile 'www.egitim.pol.tr' adresinden yapılacak olan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir. Okul planlaması yapılan tüm adaylar işlemlerini başlatmak ve dosyalarını teslim almak üzere 1-2 Kasım 2013 tarihleri arasında müracaat ettikleri İl Emniyet Müdürlükleri Eğitim Şube Müdürlüklerine müracaat edecekler ve 3 Kasım 2013 günü saat 19.00’da planlandıkları Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünde hazır bulunacaklardır. Ayrıca evli olan öğrenci adaylarının müracaatları esnasında güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu için eşinin bir adet vesikalık fotoğrafını yanında getirecektir."

12'inci dönem polis meslek eğitimlerinden sağlık durumundan dolayı dönem ertelemesi yapılan ve mahkeme kararı planlaması yapılan öğrenci adayları işlemlerinin başlatılması için müracaat ettikleri İl Emniyet Müdürlükleri Eğitim Şube Müdürlüklerine 1- 2 Kasım 2013 tarihleri arasında müracaat edebilecek ve 3 Kasım 2013 tarihinde planlandıkları Polis Meslek Eğitim Merkezinde hazır bulunmaları gerekiyor. 

KOYU RENKLİ AYAKKABI BOYASI GETİRİLEBİLİR

Açıklamada, "Okul planlaması yapılan erkek asil adaylardan askerlik görevini ifa edenlerin terhis işlemleri başlatılması için isim listeleri Milli Savunma Bakanlığına bildirilecektir. Söz konusu kişilerin bu durumu askerlik yaptığı birimler aracılığıyla takip etmeleri gerekmektedir. Askerlik hizmetini ifa ederken POMEM sınavını kazanan adaylar; terhis işlemleri için askeri birliklerine gecikmeksizin dilekçe ile başvuracaklar. Adaylar geçici kayıtlarını yaptırdıkları andan itibaren yatılı olarak planlandıkları POMEM Müdürlüklerinde kalacaklarından dolayı ihtiyaç duyacakları eşyaları yanlarında getirmeleri gerekmektedir. Yeteri kadar kıyafet, eşofman takımı, spor ayakkabısı, koyu renk ayakkabı ve tıraş malzemesi. Adaylar görüntü alma ve kaydetme özelliği olan elektronik cihazlar getirmeyecektir. (Kameralı cep telefonu, kamera, fotoğraf makinesi, dizüstü bilgisayar.) 
Adaylar 4 Kasım 2013 tarihinden itibaren 5 hafta sürecek olan 'Polislik Mesleğine Hazırlık' (İntibak) eğitimine tabi tutulacaklardır. Bu eğitim süresi içerisinde POMEM Müdürlükleri aracılığıyla sağlık kurulu raporu aldırılacaktır. Taahhütname ve Kefalet Senetleri polislik mesleğine hazırlık eğitimi sonunda verilecek olan izin sonrasında istenecektir. Ayrıca polislik mesleğine hazırlık eğitimi süresi içerisinde sağlık kurulu raporu işlemleri tamamlanmayan öğrenci adaylarının eğitim-öğretim hakkı bir sonraki döneme ertelenecektir. Yapılan bu duyuru tebliğ mahiyetinde olup, adayların duyuruları hassasiyetle takip etmesi gerekmektedir. Bununla ilgili olarak adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır." denildi.
Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER