Promosyon Anlaşmalarının Tüm Ülkede Başlangıç Tarihi Aynı Olmalıdır.

Son bir kaç yıldır gündeme gelen ve Başbakanlığın 20 Temmuz 2007 tarih ve 2007/21 sayılı Genelgesi ile bir usul ve esas getirilen banka promosyonları konusunda nasıl bir şartname ve Protokol (sözleşme) hazırlanacağı, hangi standart form ve belgelerin kullanılacağı, iş akışının nasıl yapılacağı konusunda bilgiler net değildir.

Promosyon Anlaşmalarının Tüm Ülkede Başlangıç Tarihi Aynı Olmalıdır.
Ülke genelinde uygulama birliğinin sağlanabilmesi için promosyon anlaşmalarının tüm ülkede başlangıç tarihlerinin aynı olması gerekmektedir. Dolayısıyla memur bir yerden bir yere yer değiştirdiğinde promosyon ödendi ödenmedi tartışmaları da son bulacaktır.
 
Banka promosyonları konusunda nasıl bir şartname ve Protokol (sözleşme) hazırlanacağı, hangi standart form ve belgelerin kullanılacağı, iş akışının nasıl yapılacağı konusunda Maliye Bakanlığınca bir tebliğ hazırlaması gerekmektedir.
 
Memura standart bir gelir temin edilmesi için; Banka tarafından verilecek promosyon miktarının Türkiye Bankalar Birliği ile tek bir fiyat olarak belirlenmesi neticesinde (Belli sürelerde yeniden belirlenmesi şartıyla) ülkedeki tüm memurların aynı miktarı, aynı süre içinde alması sağlanmalıdır.
 
Promosyon alacak memurların ülkedeki bankalara eşit miktarda dağıtılmasıyla da bankalar arasındaki promosyon rekabeti de önlenecektir.
 


Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER