ROTASYON YÖNETMELİĞİ İPTAL EDİLDİ

‘Tayin ve atama yönetmeliğinde değişiklik yapılarak rotasyonun mecburi olmasından vazgeçildi.

ROTASYON YÖNETMELİĞİ İPTAL EDİLDİ
Tayin ve atama yönetmeliği’nde değişiklik yapılarak rotasyonun mecburi olmasından vazgeçildi.

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından rotasyon mecburiyeti getirilen, ‘tayin ve atama yönetmeliği’nde değişiklik yapılarak rotasyonun mecburi olmasından vazgeçildi. Sağlık-Sen, rotasyona kapı aralayan tayin ve atama yönetmeliğine karşı çıkmış ve iptal edilmesi için mücadele edeceğini açıklamıştı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanan değişiklikle, rotasyon mecburiyetinden vazgeçildi,  mazeret ve eş durumu tayinlerine getirilen kısıtlama da kaldırıldı.

 

Resmi Gazete’de yayınlanan yeni yönetmelikte, “Yardımcı hizmetler sınıfı personel, bu Yönetmelikte bölgeler için belirlenen zorunlu çalışma sürelerine tabi değildir. Ancak diğer hususlarda bu Yönetmelikte yer alan kurallara tabidir.” ifadesine yer verildi. Yine bir başka maddede ise, “Personelin tüm bölgelerde görev yapması esastır.” cümlesi ile üçüncü cümlesine “talepleri halinde” ibaresinden sonra gelmek üzere “genel atama döneminde” ibaresi eklenirken, ikinci cümlesinde yer alan “doğrudan bir üst hizmet bölgesine” ibaresi “diğer hizmet bölgelerine” olarak değiştirildi. Yine daha önce yayınlanan yönetmelikte, mazeret ve eş durumu tayinlerine getirilen kısıtlama da kaldırıldı.

 

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, rotasyonun çalışma huzurunu bozacağını ve bundan dolayı baştan beri rotasyona karşı olduklarını ifade ederek, “Rotasyon yönetmeliği yayınlanır yayınlanmaz tepkimizi ortaya koyduk. Daha sonra yaptığımız girişimlerde rotasyonu zorunlu kılan uygulamadan vazgeçileceği sözünü aldık. ” şeklinde konuştu.

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda denenmek istenen rotasyon uygulamasının, tüm bakanlık ve kamu kurumlarında yaygınlaştırılmak isteneceğini ifade eden Memiş, mücadeleleri ile bunun önüne geçtiklerini ifade etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın mecburi rotasyon uygulamasından vazgeçmesiyle çalışanların rahat bir nefes aldığını kaydeden Memiş, kamu personelini ilgilendiren her türlü yasal değişiklik çalışmasında sendikaların görüşlerinin alınması gerektiğini dile getirdi.

 

Yeni yönetmelikle mazeret tayinlerine getirilen sınırlamanın da kaldırıldığını ifade eden Memiş, Sağlık-Sen olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının  hak ve menfaatlerini korumak için çalıştıklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER