ŞANSLI MEMURLARIN MAAŞLARI

TBMM teşkilatında görev yapan memurlar ne kadar maaş alıyor?

ŞANSLI MEMURLARIN MAAŞLARI
Yalova milletvekili Muharrem İNCE'nin, TBMM idari teşkilatında görev yapan idarecilerin özlük haklarına ve kampüs lojmanlarına ilişkin sorusuna, Prof. Dr. Mehmet SAĞLAM imzasıyla gelen cevapta yer alan ücretler, memurları şaşkına çevirdi.

 
Cevapta yer alan Meclis üst düzey bürokratlarına ödenen maaşlar ve harcırahlar, 666 sayılı KHK ile getirilmek istenen sistemin ne kadar da havada kaldığını gözler önüne serdi.
Kadro karışılığı çalışan personele 6 ikramiye
Soru önergesine verilen cevapta,  TBMM İdari Teşkilatında bir ay tek, bir ay çift maaş ödemesi yapılan personel bulunmadığı , ancak, mülga 2919 sayılı TBMM Genel Sekreterliği Teşkilat Kanununa göre bazı unvanlarda kadro karşılığı sözleşmeli personel çalıştırıldığı ve bu personele çalıştırılma esasları gereğince ikisi teşvik ikramiyesi olmak üzere yılda altı ikramiye ödendiği belirtildi.
Yurt dışı gezilerine alınan harcırahlar
Ayrıca, resmi görevli olarak yurt dışına çıkan Genel Sekreter Dr. İrfan NEZİROĞLU'na toplam 21 günlük 5 yurt dışı seyahati için 11.716,3 TL; Genel Sekreter Yardımcısı Haydar ÇİFTÇİ'ye 6 günlük 1 yurt dışı seyahati için 1.9O2,23 TL; Genel Sekreter Yardımcısı Ercan DURDULAR'a(31 Ocak 2013 tarihinde görevi sona ermiştir) 2 günlük I yurt dışı seyahati için 1 .468,02 TL; Özel Kalem Müdürü Mücahit DURMUŞOĞLU'na toplam 11 günlük 3 yurt dışı seyahati için 3.275,86 TL; ödendiği de ortaya çıktı.


MAAŞLAR  İÇİ HABERİN DEVAMINI TIKLAYIN 
Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Tuncay
Tuncay - 11 yıl Önce

Yazıklar olsun,yazıklar olsun, yazıklar olsun. Bir memurun bir yılda aldığını mecliste iki ayda alıyorlar. YUUUUUUHHHHHH.

SIRADAKİ HABER