SON NOKTA: MEMUR MEYDANDA, MEMUR ZAMMI HAKEM HEYETİNDE

Türkiye’de ilk kez memurlarla hükümet arasında gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinin olumsuzlukla sonuçlanması üzerine, memurlar yarın tüm Türkiye’de iş bırakıyor

SON NOKTA: MEMUR MEYDANDA, MEMUR ZAMMI HAKEM HEYETİNDE
Türkiye Kamu-Sen ve KESK ortak eylem yaparken, Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen de bir günlük iş bırakma kararı aldı. Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun başkanlığını yaptığı Eğitim Bir-Sen, diğer sendikaları eylem konusunda serbest bıraktı. Memurların iş bırakma eylemine, CHP ve DİSK de destek veriyor. 1 gün boyunca yapılacak iş bırakma eylemine, Türkiye Kamu-Sen ve KESK’e bağlı sendikalar destek veriyor.

Şu anda Türkiye’de en büyük konfederasyon niteliğinde bulunan Memur-Sen ise resmi olarak iş bırakma eylemine katılmıyor. Ancak Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun başkanlık yaptığı Eğitim Bir-Sen de, farklı yerlerde açıklama yapma kaydıyla yarın iş bırakacağını açıkladı. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, gelinen noktadan hükümeti sorumlu tuttu ve "“Evet bizi enflasyona ezdirmediler, ama bir sefer de enflasyonu biz ezelim” dedi.

KESK: Şaşırmadık
KESK Genel Başkanı Lami Özgen de, gelinen noktaya şaşırmadıklarını söyledi. Özgen, “Hükümet, kamu çalışanlarının taleplerine gelince, krizi, Yunanistan’ı göstermek suretiyle manipüle etmeye ve kendince kamuoyu nezdinde farklı göstermeye çalıştı. Ama biz dün itibarıyla hükümetin bu oyununu bozduk” diye konuştu.

Kamu-Sen’den eleştiri
Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da, son on yılın en kötü toplu sözleşme sürecinin yaşandığını belirterek, Memur-Sen’in tavrını eleştirdi.
Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı İsmail Tutoğlu da, eylemin yeni bir başlangıç olacağı açıklamasında bulundu.

Bu noktaya nasıl gelindi
Sözleşme görüşmelerinin yasal olarak bitmesine saatler kala hükümet, 2012 yılı için yüzde 3.5+4 teklifini memurlara getirdi. Ancak bu teklif kabul edilmedi. Başbakan Erdoğan’ın, kendilerini arayan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’ya, “Bütçe açığı, cari açık, Orta Vadeli Mali Plan ve kamu mali disipli ortada. Bu son teklifimiz” demesi üzerine de, görüşmeler uzlaşmazlıkla sonuçlandı. Yasa gereği, memur zamlarında son sözü söyleyecek olan hakem heyeti, 29 Mayıs’a kadar çalışmalarını sürdürecek. 
Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER