ŞUBE MÜDÜRÜ GÖREVLENDİRMELERİ BAŞLADI !

Milli Eğitim Bakanlığı illere göndermiş olduğu yazı ile il ve ilçelerin şube müdürü kadrolarını yeniden belirlemişti. Bu yazı üzerine illerimiz şube müdürlüğü görevlendirmeleri için duyuruya çıktı. Duyuruya ilk çıkan ilimiz Aksaray MEM oldu. İşte detaylar...

ŞUBE MÜDÜRÜ GÖREVLENDİRMELERİ BAŞLADI !

Milli Eğitim Bakanlığı 2012/43 sayılı Genelge yayınlayarak illere ayrılan şube müdürü kadrolarını belirledi.

Şube müdürü kadroları belirlenirken her ile en az 13 tane şube müdürü kadrosu verildi. Bunun yanında İl Müdür Yardımcılığı kadroları yeniden düzenlendi. Şube Müdürlüğü görevlendirmeleri için illerimiz duyuruya çıkmaya başladı. İlk duyuru Aksaray ilinden geldi.

Şube müdürlüğü görevlendirmelerinin asalete dönüştürülmesi konusunda MEB Kurmayları ile görüştük.

Mevcut yönetmeliğe göre şube müdürü görevlendirmeleri asalete çevrilemiyor.

Şube müdürü atamaları için Bakanlık sınav esaslı bir atama üzerinde çalışıyor.

Yine MEB Bürokratlarından aldığımız bilgilere göre şube müdürlüğü sınavı için en erken tarih Mayıs ayı olarak telafuz ediliyor. Sınavdan önce Sınav+Mülakat şeklinde bir yönetmeliğin çıkarılması için çalışmalar devam ediyor.

Aynı çalışmalar Yönetici Atama Yönetmeliği içinde sürüyor. Yeni dönemde eğitim yöneticilerimiz yeni yönetmelikle birlikte iki aşamalı olarak atanmaya hak kazanacak.

Öncelikle sınav yapılacak ve akabinde mülakat...

Aksaray MEM Şube Müdürlüğü görevlendirmeleri için yayınlamış olduğu resmi yazı ve özgeçmiş örneği


T.C.
AKSARAY VALİLİĞİ
İl Millî Eğitim Müdürlüğü

Sayı :B.08.4.MEM.0.68.01.00/208 10/12/2012

Konu :Şube Müdürü Görevlendirmesi.

……………………………KAYMAKAMLIGINA

(İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü)

……………………………MÜDÜRLÜGÜNE

ilgi : a)25/08/2011 tarih ve 652 Sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname.

b)18/11/2012 tarih ve 28471 Sayılı Resmi Gazete Yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı il ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği c)Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 05/12/2012 tarih ve 202358 sayı, 2012/43 No lu Genelgesi 652 Sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun Hükmündeki ilgi (a) Kararname hükümleri uyarınca hazırlanan ilgi (b) Yönetmelik ve ilgi (c) Genelge doğrultusunda müdürlüğümüz hizmet birimleri yeniden yapılandırılacaktır.

 

Müdürlüğümüz hizmet birimlerinin teşkilatlandırılmasına yönelik olarak ilgi (c) Genelge ile İlimiz Milli Eğitim Müdürlüğüne 13 (onüç), Eskil ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 2 (iki) ve Gülağaç ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 2 (iki) adet Şube Müdürü kadrosu ihdas edilmiş olup, Merkez ilçede münhal bulunan 9 (dokuz), Eskil ilçe Milli Eğitim de münhal bulunan 1 (bir) ve Gülağaç ilçe Milli Eğitim de münhal bulunan 1 (bir) kadroya okul ve kurumlarımızda görev yapan okul/kurum müdürü, müdür başyardımcısı veya müdür yardımcılarından Şube Müdürü olarak görevlendirme yapılacaktır.

Bilgilerinizi ve Şube Müdürü olarak görevlendirilmek isteyenlerin aşağıdaki CV (Özgeçmiş)ni ve (niyet mektubunu) doldurarak 14/12/2012 Cuma günü mesai bitimine kadar [email protected] adresine e-mail atmalarını rica ederim.

Kubilay ANT
Vali a.
Vali Yardımcısı

ÖZGEÇMİŞ ÖRNEĞİ ( CV ) İÇİN TIKLAYINIZ

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
köy öğretmeni
köy öğretmeni - 11 yıl Önce

meb, bir süre önce il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri yönetmeliğini yayınlamıştı.bu yönetmelikte anılan görevler için herhangi bir kriter getirilmediği gibi bir sınav da öngörülmemektedir.bunun anlamı meb kimi isterse onu atayacaktır.bu noktada üzücü olan ise eğitim sendikalarından hiçbirinden bugüne kadar bu konuda bir açıklama yapılmamış olmasıdır.öğretmenlerin yeterliliklerini sürekli tartışma konusu yapan ve gerek ilk atama için gerekse "kariyer basamakları" için kaç sınav yapacağını araştıran bakanlık iş yönetim görevlerine gelince böyle bir düzenleme ile kamusal yönetim görevlerini "partizan arpalıklar" olarak gördüğünü açıkça ortaya koymaktadır.eğitim sendikalarının, yönetim görevlerine atama sorunlarına kayıtsızlığı da, atı alanlara üsküdarı geçmeyi kolaylaştırmaktadır.

SIRADAKİ HABER