VE MEMUR GREV KARARI ALDI. O GÜN HAYAT DURACAK

Hükümetin yüzde 3+3'lük zam önerisine karşı memurlar sokağa inerken, sendikalar 23 Mayıs'ta grev karar aldı.

VE MEMUR GREV KARARI ALDI. O GÜN HAYAT DURACAK
Hükümetin memur maaşlarına 2012 yılı için önerdiği ‘3+ 3’lük zam oranı tüm yurtta memurlar tarafından protesto  edilirken, KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 23 Mayıs'ta gereve gidileceğini açıkladı. KESK Genel Merkezi'nde gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından, basın toplantısı düzenledi.

SADAKA İSTEMİYORUZ
Hükümetin teklifini sunmasıyla kamu çalışanları açısından toplu sözleşme sürecinin belirginleştiğini dile getiren Özgen, Hükümet'in teklifinin kamu emekçileri açısından kabul edilemez olduğunu, hatta teklifin “dalga geçer” bir yaklaşımla sunulduğunu ileri sürdü. Özgen, “KESK olarak 23 Mayıs günü Hükümet'in bize sunduğu teklife karşı Türkiye'deki örgütlü, örgütsüz bütün kamu emekçilerinin haklarını savunmak için, gelecek bütün konfederasyonlarla beraber greve çıkma kararı aldık. Türkiye Kamu-Sen ile beraber greve gitme konusunda bir ortaklaşmamız söz konusudur” diye konuştu. Diğer konfederasyonların ve sendika üyesi olmayan kamu emekçilerinin de bu kararı değerlendirmesi gerektiğini bildiren Özgen, hükümetin tutumuna karşı grevin desteklenmesini istedi. Hükümetin 10 yıldır kendilerine yüzdelik zamlar çerçevesinde yaklaştığını, isteklerini dayatma anlayışı içinde olduğunu savunan Özgen, bu tutumu kabul etmeyeceklerini vurguladı. Hükümet'ten, teklifini gözden geçirmesini ve yeni bir teklifte bulunmasını beklediklerini ifade eden Özgen, kamu çalışanlarının Hükümet'ten sadaka değil, haklarını istediğini belirtti.

SÜRECİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in “Ben eylem kararı aldım' demek müzakere sürecini bilmemek demektir” sözlerini eleştirerek, konfederasyonların süreci çok iyi bildiğini söyledi. “Dün toplu sözleşme masasına getirilen 3 3 gibi gayri ciddi bir teklif üzerine bizim grev yapmaktan başka çaremiz kalmadı” diyen Koncuk, eylemi hiçbir zaman amaç olarak görmediklerine dikkati çekti. Koncuk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kamu çalışanları, aileleri ve çocuklarıyla 20 milyon insanı görmezden gelen bir anlayışla karşı karşıya. Alım gücü yıllar içerisinde yüzde 35 azalan kamu çalışanlarını, büyük bir ekonomik dram yaşayan emeklileri görmezden gelen bir hükümet maalesef ülkemizi yönetiyor. Biz buna sessiz kaldığımız sürece, ekonomik ve sosyal haklarımızın, Cumhuriyet tarihi boyunca en önemli kazanımımız olan iş güvencesinin bile tehlikeye gireceğini görmemiz lazım.” Konfederasyonların, 4C ve 4B'lilerle ilgili taleplerinin hükümetin teklifinde yer almamasını da eleştiren Koncuk, bu anlayışın devam etmesi halinde 4C ve 4B gibi uygulamaların hızla yayılacağını ileri sürdü. Taleplerine “gözünü kapatan, kulağını tıkayan” bir anlayışla karşı karşıya olduklarını ifade eden Koncuk, “21 Mayıs'ta toplu sözleşme taleplerimize cevap bulursak bu iş bırakma eylemini yapmayız. Masaya olan saygımızdan biz bu eylemi 21 Mayıs'tan önce yapmadık” diye konuştu. Koncuk, dün Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile de bir araya geldiğini, eylem kararını paylaştığını, eylemin gününü belirlemeyi de onlara bıraktıklarını aktararak, Gündoğdu'dan herhangi bir yanıt alamadığını söyledi. Memur-Sen'in vereceği kararı saygıyla karşılayacaklarını bildiren Koncuk, diğer konfederasyonları da eyleme katılmaya davet etti.

BÜTÜN OLARAK DÜŞÜNÜYORUZ KESK Genel Başkanı Özgen taleplerinin sadece ekonomik olmadığını vurgulayarak, özlük hakları ve mesleki haklarla ilgili taleplerinin Hükümet tarafından tamamen göz ardı edildiğini öne sürdü. İş kolu düzeyinde yapılacak toplu sözleşmelerin ortadan kaldırılmak, ek ödeme gibi taleplerin toplu sözleşme dışına çıkarılmak istendiğini savunan Özgen, “Sadece yüzde 3'ü yüzde 4 ya da 5'e çıkarma gibi bir yaklaşım anlaşılmasın. Biz bir bütün olarak düşünüyoruz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yaşar Gürakan
Yaşar Gürakan - 12 yıl Önce

Şimdi Memur Sen samimiyet Sınavında.Referandum döneminde 'NİKAHIMIZDA BİLE BU KADAR İŞTAHLA EVET DEMEMİŞTİK' diyerek hükümeti testekleyen,1 Mayısta'%50 VERDİ ERBAKAN SIRA SENDE ERDOĞAN' diye sloganlar atan Memur Sen %3 için İş Bırakma Eylemine katılacakmı?

Ali  Güneş
Ali Güneş - 12 yıl Önce

% 50 verdi Erbakan sıra sende Tayyip Erdoğan diye bağıran Memur Sen! Sıra Sende,göster bakalım %50 nin yanındamısın yoksa %3 ün yanındamı?

Erhan Papila
Erhan Papila - 12 yıl Önce

Memur-Sen'in yaptığı eylemler sadece kandırmaca ve icazetli eylemlerdir. Samimiyetten uzak.

SIRADAKİ HABER