YÖNETİCİ ATAMALARINA BAŞVURACAKLAR DİKKAT

Yönetici Atamalarına Başvuracak Adaylar DİKKAT!

YÖNETİCİ ATAMALARINA BAŞVURACAKLAR DİKKAT
Teç-Sen'den yönetici atamaları için sınavlara başvuracak adaylara uyarı geldi. Uyarı yazısında sınav konularının güncellendiği ve adayların yeni konulara göre çalışması gerektiği belirtildi.

 

Teç-Sen'den yönetici atamaları için sınavlara

başvuracak adaylara uyarı geldi. Uyarıyazısında sınav konularının güncellendiği ve adayların yeni konulara göre çalışması gerektiği belirtildi. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde MilliEğitimYönetici Görevlendirme ve Atama Yönetmeliği ve benzer kanunlarda yapılan değişikliklerle yönetici atama sınavlarınabaşvuracak adaylar içinçalışmaalanlarıgüncellenmişti. Adayların bu konulara göre çalışmalarınıyapması gerekiyor. Adayların sınavda çalışmadığı konulara rastlamaması adına bu uyarı yazısı oldukça önemli.

 

Milli Eğitim Bakanlığı pek çok yönetmelik, kanun ve kanun hükmünde kararnameyle yönerge üzerinde değişiklik yaptı. Bu değişikliklerden en fazla etkilenenler ise yönetici atamalarına başvurarakgörevde yükselmek isteyen öğretmenleri ilgilendiriyor. Zira öğretmenler eski kanunlarda belirtilen konularaçalışaraksınava girerek başarılı olabiliyordu. Ancak yeni düzenlemelerle birlikte sınavlarda sorulan konuların ağırlıkları değişti, yenikonular eklendi. Değişiklik yapılan milli eğitim kanunları ise şunlar:

5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu

650 sayılı MEB Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu (en kapsamlı değişikliğin yapıldığı ve en temel kanun olması nedeniyle adayların özellikleilgilenmesi gereken kanun)

6528 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ile bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerin Değiştirilmesi Hakkında Kanun

Adaylar bu kanun değişikliklerine dikkat ederek sınavlarına çalışırsa daha başarılı olacaktır. Görevde yükselme hedefindeki tüm öğretmenlere başarılıçalışmalar dileriz

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER