3600 EK GÖSTERGEDE YENİ TEKLİF

Yeni Bir 3600 Ek Gösterge Teklifi

3600 EK GÖSTERGEDE YENİ TEKLİF
Meclis Başkanlığına sunulan bir Kanun Teklifi ile, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu eki II sayılı Ek Gösterge Cetvelinde değişiklik yapılarak Fakülte Sekreteri kadro unvanının ek göstergesinin “3600”e yükseltilmesi öngörüldü.

Milletvekili Volkan Canaliolğu  tarafından hazırlanan ve Meclis Başkanlığına sunulan “6487 sayılı Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” ile, Yükseköğretim Kuruluşlarındaki  “Genel Sekreter” unvanlı personelin ek göstergesinin 3600'e yükseltilmesi amaçlanıyor.
Kanun Teklifinin gerekçesinde, Fakülte Sekreterinin görev ve sorumlulukları belirtilerek, çalışma şartlarının ağırlığına dikkat çekildi ve bu kadrolarda bulunanların ek gösterge bakımından benzer düzeydeki personel ile aynı seviyeye getirilmeye çalışıldığı ifade edildi.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu eki (II) Sayılı Ek Gösterge Cetvelinde yapılan ve 11 Haziran 2013 tarihinde yürürlüğe giren (6487 sayılı Kanunla) en son  değişiklikle, kamu kurum ve kuruluşlarındaki “Daire Başkanı” ve “Grup Başkanı” unvanlı kadrolarda görev yapan personel, ek gösterge bakımından aynı düzeye (3600) getirilmişti (Mahalli İdareler ile Bağlı ve İlgili Kuruluşlarındakiler hariç).
Kanun Teklifinin ilgili hükmü
6487 Sayılı Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda  Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi
 “MADDE 1- 24/05/2013 Tarih ve 6487 Sayılı Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” un 13.Maddesi; “14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa ekli (II) sayılı Cetvelin; “4.

BAŞBAKANLIK VE BAKANLIKLARDA” bölümünde yer alan “Genel Müdürlük ve Başkanlık Daire Başkanı, Millî Eğitim Bakanlığı Grup Başkanı,” ibareleri ile “

5. YARGI KURULUŞLARI, BAĞLI VE İLGİLİ KURULUŞLAR İLE YÜKSEK ÖĞRETİM KURULUŞLARINDA”

bölümünde yer alan “Daire Başkanı, Gelir İdaresi Grup Başkanı,” ve “Grup Başkanı ve” ibareleri metinden çıkarılmış, aynı Cetvelin “1.

BAŞBAKANLIK VE BAKANLIKLARDA” bölümüne “Serbest Bölge Müdürü,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Genel Müdürlük ve Başkanlık Daire Başkanı, Millî Eğitim Bakanlığı Grup Başkanı,” ibaresi, “
2. YARGI KURULUŞLARI, BAĞLI VE İLGİLİ KURULUŞLAR İLE YÜKSEK ÖĞRETİM KURULUŞLARINDA” bölümüne “Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müdürü,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Daire Başkanı, Gelir İdaresi Grup Başkanı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Grup Başkanı,” ibaresinin son kısmına “Fakülte Sekreterliği” ibaresi eklenmiştir.”
Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet UZUN
mehmet UZUN - 11 yıl Önce

kanun teklifi görüşüldü mü. Sonuç ne oldu bilgisi olan var mı.3600 ek gösterge benimsendi deniliyor .

İbrahim ACAR
İbrahim ACAR - 11 yıl Önce

Fakülte sekreterlerinin ek göstergelerinin 3600 e yükseltilmesi için kanunu teklifi veren sayın Trabzon millet vekiline teşekkür ederim.Meclisten geçmesi için çaba sarfeden herkese şimdiden teşekkür ederim.

Ahmet YANIK
Ahmet YANIK - 11 yıl Önce

Fakülte sekreterlerinin ek göstergelerinin 3600 'e yükseltilerek haksızlığın giderilmesi konusunda hassasiyet gösteren Trabzon milletvekili sayın M.Volkan CANALİOĞLU'na çok teşekkür ederim.1995 yılından beri ek göstergeler artırılmazken aynı grupta yeralan daire başkanlarının ek göstergesi 3600 'e çıkarılarak tıpkı Aldullatif ŞENER'in maliye bakanı olduğu dönemde G.İ.H. snıfı üst yönetim cetvelinde 7.gruptan 5. gruba yükseltilen daire başkanlarının özel hizmet tazminatları 175'e çıkarken Fakülte sekreterlri 145'de kalmıştı.18 yıllık bir haksızlığa ve mağduriyete bir yenisi daha eklenmiştir.Lise mezunu 20 yıl üzerinden emekli olan SSK lı bir bayan 2450.TL emekli maaşı alırken fakülte mezunu 27 yıl üzerinden emekli olan faküle sekreteri 1470 TL maaş almaktadır.Bir ortamda maaşımızı söylemekten utanmaya başladık.Okumanın yüksek öğrenimin bir anlamı yoksa son yılda bu kadar üniversite açılmasının ne anlamı var.Yoksa bu gizli zamları yapmak için bakanlık bünyesinde daire başkanı olmak mı gerekiyor yoksa tanıdık bir bakanın devreye girmesi mi gerekiyor.Bu her dönemde böyle oldu bundan sonrada böyle olacak bunun neresinde adalet var Allah aşkına suyun gözenin başında olanlar hep kendileri için teklif hazırlıyor birilerinide devreye sokarak gündeme taşıyor ve yasalaştırıyorlar.Sayın M.Vokan CANALİOĞLU beyefendinin vermiş olduğu destekleyen vicdan sahibi herkese şimdiden teşekkür ererim.Emekli Fakülte Sekreteri.

Tayfun Mert
Tayfun Mert - 11 yıl Önce

Fakülte Sekreterlerinin ek göstergelerinin artırılmamasının hiç bir gerekçesi bulunmamaktadır daire başkanlarının görev ve sorumluluklarından daha fazla olan fakülte sekreterlerine büyük bir haksızlık yapılmıştır. 1995 tarihinden buyana fakülte sekreterleri mağdur edilmiştir. Lise mezunu bir memurun olumlu sicil alması durumunda şef kadrosuyla 1.dereceden 2200 ek gösterge ile emekli maaşı ile Fakülte mezunu 3000 ek göstergeli fakülte sekreteri maaşı arasındaki fark sadece 50 TL. Soruyorum 50 Tl. maaş farkı için 4 yıl fakülte okumaya ve o görevi yapmaya değer mi. Adalet bunun neresinde yüksek tahsil yapmanın ne önemi var. Mecliste 550 millet vekili var daire başkanlarının aynı grupta yeralmasına rağmen onları 3600 e yükseltip fakülte sekreterlerini magdur etmiştirler bunun vebalini nasıl verecekler.

Fatime Bakır
Fatime Bakır - 10 yıl Önce

Halen Hazine Avukatı olarak görev yapan hukukçular halen 3600 göstergeyi beklerken herkese bu şekilde verilmesinin ilahi adaleti yaradana bırakıyorum

Hasan AYDIN
Hasan AYDIN - 10 yıl Önce

EMEKLİ FAKÜLTE SEKRETERLERİNİN EK GÖSTERGELERİNİN 3600 e YÜKSELTİLMESİNDE GEÇ BİLE KALINDI.DAHA ÖNCEKİ YASA İLE BİRLİKTE YAPILMALIYDI.BU KONUDA MECLİSİN DAHA DUYARLI OLMASINI, EN KISA SÜREDE YASANIN ÇIKARTILMASINI YÜREKTEN İSTİYORUM.YETKİLİLERE SAYGILARIMLA.

memur
memur - 9 yıl Önce

Bu konu içinde 3000 gsterge bile alamayan yük.okul sekreterlerinin adı bile geçmiyor, peki görev farkı nedir?Aynı görev belki de fak.sekreteri arkadaş 2 yıllık bir okul mezunudur bizlerde lisans tamamlamış yük.okul sekreteri olarak 2200 göstergede bekliyoruz. BUNA NE DEMELİ SİZ SÖYLEYİN.

yök memuru
yök memuru - 9 yıl Önce

Sayın Canalioğlu'nun Yüksek okul sekreterlerinin mağduriyetinden haberi yoktur.Bu konu hakkında kendisine bilgi verilmesi gerekirdi.Biz Yüksek Okul Sekreterlerinin bu konuyu yeniden gündeme getirebilmemiz için tüm Y.Ok. Sekreterlerini duyarlılığa davet ediyorum.

SIRADAKİ HABER