KADROSU AYNI KALSA BİLE, KURUMU VEYA GÖREV YERİ DEĞİŞEN MEMURUN MAAŞI DEĞİŞEBİLİR?

Kadro unvan ve derecesi değişmediği halde, görev yaptığı yer ya da kurum değiştiği için aylık ücreti veya geliri değişen (artış veya azalış) Devlet memurları, bu değişimin neden kaynaklandığı bazen merak etmekte ve kendilerine hatalı ödeme yapıldığı düşüncesine de kapılabilmektedirler.

KADROSU AYNI KALSA BİLE, KURUMU VEYA GÖREV YERİ DEĞİŞEN MEMURUN MAAŞI DEĞİŞEBİLİR?
657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak görev yapanlardan, unvan ve diğer durumlar itibariyle aynı olanlara, görev yaptıkları kurum veya yere göre farklı miktarda ödeme yapıldığı da görülmektedir.
 
Devlet memurlarının çalıştıkları yer veya kurumlardan kaynaklı aylık ücret farklılıkları konusunda bilgi vermesi bakımından, aylık ücret farklılıklarına sebep olan unsurların bazılarına memurunyeri.com olarak aşağıda yer verilmiştir.
 
Tazminat ödemelerinden kaynaklı farklar
 
**Teknik Hizmetler ve Sağlık Hizmetleri sınıflarında bulunan memurlara, görev yaptıkları yerin kalkınmada öncelik derecesine göre farklı oranlarda ilave özel hizmet tazminatı ödenmektedir. Örneğin; 1 inci dereceden aylık alan bir Uzman Tabip Ankara’da görev yapıyorsa tazminat ödemesinden %180 oranında yararlanırken, aynı Tabibin Hakkari’de görev yapması durumunda tazminat oranı %270 olmaktadır. Çankırı’da ise bu oran %210 olmaktadır.
 
**Teknik Hizmetler Sınıfı personeline, yaptıkların işin bulunduğu alana göre de ilave tazminat ödemesi yapılabilmektedir. Örneğin; açık çalışma mahallerinde fiilen çalışan Tekniker unvanlı personel, hizmetleri dahil), çalışılan her gün için %2 oranında ilave tazminat ödenebilmektedir.
 
**Sağlık Hizmetleri Sınıfı personelinden bazılarına, görev yaptıkları yerin il ve ilçe merkezine uzaklığı en az 10 km olması durumunda, el tazminat ödenmektedir. Örneğin; görev yaptığı yerin il veya ilçe merkezine uzaklığı en az 10 km olan Hemşire unvanlı personele %5 oranında ek tazminat ödenirken, bu oran kalkınmada öncelikli yörelerde %10 olmaktadır.
 
*Devlet memurları, görev yaptıkları kurumlara göre farklı tazminatlardan yararlanabilmektedirler. Örneğin; Yargıtay’da 4 üncü derece kadroda görev yapan Şef unvanlı personele %100 oranında tazminat ödenirken, Milli Eğitim Bakanlığında aynı derecede görevli Şef hakkında ise %60 oranında tazminat uygulanmaktadır.
 
Görev yapılan yer ve kurumdan kaynaklı tazminat farklarının tamamını görebilmek için tıklayınız …
 
Yan ödemelerden kaynaklı farklar
 
**Yan ödeme puanları, görev yapılan kuruma göre farklı olabilmektedir. Örneğin; İçişleri Bakanlığında görevli Memur unvanlı personel hakkında toplam 500 puan yan ödeme uygulanırken, Başbakanlıkta görev yapan Memur unvanlı personel hakkında ise toplam 800 puan yan ödeme uygulanmaktadır.
 
**Yan ödeme puanları, görev yapılan yere göre farklı olabilmektedir. Örneğin; Öğretmen unvanlı personel hakkında toplam 750 puan yan ödeme uygulanırken, özel eğitime muhtaç çocukların eğitim gördüğü okullardaki öğretmenler hakkında ise toplam 1100 puan yan ödeme uygulanmaktadır.
 
 
İlave ödemelerden kaynaklı farklar
 
Belediyeler ve bağlı kuruluşları ile il özel idarelerinde görev yapan Devlet memurları, diğer kurumlardaki emsallerinden ayrı olarak “Sosyal Denge Tazminatı” ve “İkramiye” adı altında yapılan ödemelerden yararlanabilmektedirler.
 
Belediyeler ve bağlı kuruluşları ile il özel idarelerinde görev yapan Devlet memurları, aynı unvandaki diğer kurumlardaki personele göre aylık yaklaşık 1.200 TL daha fazla gelir elde edebilmektedirler.Memurunyeri.
Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER