MEB'DE EK DERS ŞOKU

MEB Merkez ve Taşra Teşkilatında geçici görevlendirme ile çalışan personel yeni kanun gereği ek ders ödemesi alamayacak.

MEB'DE EK DERS ŞOKU

Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile fiilen derse girmeyen MEB Personeli, kanunun 14/09/2011 de Resmi Gazetede yayınlanamsından sonraki dönemde ek ders alamayacak. Bu da ilgili personel için önemli bir ücret kaybı anlamına geliyor.

Ancak konu hakkında yeni düzenleme ile bu personele ek ödeme maaşlarına yansıtılacak. Bu yansıtmanın 14 Eylül 2011'den sonraki dönemi de kapsayacağı ifade ediliyor.

GEÇİCİ GÖREVLENDİRME İLE ÇALIŞAN YÖNETİCİLER ZOR DURUMDA

Ancak esas sıkıntı, MEB Merkez ve Taşra Teşkilatında geçici görevlendirme ile çalışan personel için söz konusu. Çünkü kadrosu Öğretmen, Müdür, Müdür Yardımcısı vs. olan bu eğitimcilere yeni kanun gereği ek ders ödemesi yapılamayacak.

MEB'in bu sıkıntıyı nasıl aşacağı ise merak konusu.

Yeni bir çözüm bulunmaması durumunda çok sayıda eğitimcinin kadrosunun bulunduğu göreve dönmesi bekleniyor.




Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
babayiğit habiller
babayiğit habiller - 13 yıl Önce

kesinlikle görevlendirmeler MEB'de bir kamburdur.Lütfen herkesivedilikle ocağına dönmesi gerekir.

Mustafa DEĞER
Mustafa DEĞER - 13 yıl Önce

Herkes işini yapsın, uydurma ve yasal dayanağı olmayan onaylarla gerçekleştirilen % 100 siyasi torpil kokan tüm uygulamaların iptali gerekir. Adamların havasından geçimiyor, asaleten atananlar kadar mütevazi olamıyorlar gönderin gitsinler ve kendi asli görevlerini görev yerinde yapsınlar....

idris
idris - 13 yıl Önce

bu karar taşrada da uygulansın

KÜSKÜN EĞİTİMCİ
KÜSKÜN EĞİTİMCİ - 12 yıl Önce

Eşit işe eşit maaşmış.Hangi ülkede kimi kandırıyorlar Ben 28 saat derse giriyorum bir öğretmen onca kıdemli idareciler sırada dururken siyaseten hoop şube müdürü oluveriyor okulundaki dersleri başkalarının sırtına yıkılıyor ve ful ekders alıyor.Öğretmenlik yapmayan derse girmeyen MEB çalışanları oturdukları yerden ek ders ücreti alıyor.Peki bu durumda bende derste oturup ek dersmi almalıyım.ADALET KONUŞULARAK DEĞİL O ÜLKEDE İDEOLOJİK DÜŞÜNCELERİNE BAKILMAKSIZIN TÜM ÇALIŞANLARDAN KABUL GÖREN UYGULAMALAR YAPILARAK SAĞLANIR.....

SIRADAKİ HABER