OKUL MÜDÜRÜ ATAMASINDA,ÖĞRETMENİNDE GÖRÜŞÜNE BAŞVURULACAK

MEB'de müdürler 4 yıllığına görevde kalacak. Süre uzatımı için öğretmen ve diğer paydaşların görüşüne başvurulacak.

OKUL MÜDÜRÜ ATAMASINDA,ÖĞRETMENİNDE GÖRÜŞÜNE BAŞVURULACAK
Yılan hikayesine dönen ha bugün ha yarın çıkacak denilen Yönetici Atama görevlendirmelerine ilişkin yönetmelikte sona yaklaşıldı. Kısa bir sürede yayımlanması gereken yönetmelikte okul müdürlerinin kaderini okul paydaşları belirleyecek.



Yıllardır belirttiğimiz ve talep ettiğimiz gibi demokratik bir yaklaşım sergilenerek Okul müdürü belirlemesi yapılacak.



Müdürler 4 yıllığına görevlendirilecek olup mevcut müdürlerin süre uzatımı yani göreve devam edip etmeyecekleri de öğretmenler ve diğer paydaşlar tarafından tespit edilecek.



Bakanlıkça belirlenen kriterlere göre okul çalışanları, aile birliği başkan ve yardımcısı, okul meclis başkanı, ilçe müdürü ve il müdürü elektronik ortamda değerlendirmesini yaparak bu değerlendirmeden çıkan puanlama okul müdürünün görevinin uzatılmasında etkili olacak. Bu sürecin Haziran ortalarına kadar tamamlanması bekleniyor.



Bakanlık kanunun verdiği sonsuz yetkiyi kendisi kullanmak yerine paydaşlarla yetki paylaşımında bulunarak gerçekten olumlu ve yerinde bir yaklaşım sergilemiştir.



MEB'in bu yönde çıkaracağı yönetmeliğin sabırsızlıkla beklendiğini belirtmek isteriz. Fakat belirlenen kriterler ve demokratik yaklaşımın ne kadarının sonuca etkili olacağı çok önemli. Örneğin süre uzatımında ilçe ya da il müdürünün değerlendirmesine ağırlık verilir, okulun ilk derece paydaşları bertaraf edilirse yaklaşımın hiçbir önemi kalmayacaktır. Bu noktalarda süreç içerisinde olumlu veya olumsuz eleştirilerimizi mutlaka yapacağız.



Yöneticilerin hizmetlerinin (geçmişte olduğu gibi değerlendirme kriterlerinin) de etkili olacağını belirtmek isteriz.



Okul müdürü olmak isteyen ve boş kurumlara yer değiştirmek isteyenlerle ilgili de aynı değerlendirmelerin yapılması fakat bu noktada sözlü sınavın da devreye girmesi ve valiliklerce 3 kişi arasından seçim yapılması gündemde.



İşte bu noktada kayırmacılık, başka kurumdan gelecek kişinin paydaşlarca bilinmemesi, sözlü sınav komisyonunda oluşacak durumlar ve 3 kişi arasından yapılacak seçimde ortaya çıkabilecek olumsuzlukların aşılıp aşılamayacağını hep beraber göreceğiz.

Gelişmeleri ve sonuçta çıkacak durumları paylaşacağız burada niyetin iyi olup olmadığını tabii ki sorgulayacağız.



Her şeye rağmen MEB'in konuya demokratik yaklaşması yerindedir, desteklenmelidir. İdare de lütfen bu yaklaşımını iyi niyetle ve samimiyetle uygulamaya koysun. Amaç eğitim olsun... Geleceğimize yön verecek yöneticilerin seçimi olsun...



Saygılarımla...



Maksut BALMUK

öğretmen

memurlar.net
Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ismet vural
ismet vural - 10 yıl Önce

Kimi kandırıyorsunuz; Bu yasa adam kayırma yasasıdır ve eğitim filan düşünülmemiştir.Gerçektende zararı faydasından çok olacaktır. Biz ne yaptık dediklerinde iş işten geçmiş olacak bir dünya insan haksızlıklara uğryacaktır. Hakkı elinden alınan çocuk bile dünyayı ayağa kaldırırken siz susun bakalım.Medya,sendika,sisyasiler susun ve demokratız diyede övünün...

osman
osman - 10 yıl Önce

bir de paydaş çıktı meydana, paydaş kültürlü,bilgili,doğru,prensipli tek kelime ile kaliteli olmalıdır.Arenada esiri aslanların önüne atmaya benziyor bu iş.adam müdürcük olmak için şimdi bin takla atmaya başlayacak.

SIRADAKİ HABER