ÖZEL EĞİTİM OKUL VE KURUM MÜDÜRLERİNİN DİKKATİNE

Özel Eğitim Okul ve Kurum Müdürlerinin Dikkatine

ÖZEL EĞİTİM OKUL VE KURUM MÜDÜRLERİNİN DİKKATİNE
Özel eğitim okul ve kurumlarında görevli personelin yurtiçi geçici görev yollukları 13.01.43.62 kurumsal 09.5.0.00 fonksiyonel 03.3 “Yolluklar” ekonomik kodundan okul/kurum adına gönderilen ödeneklerden karşılanmaktadır.
 
Rehberlik ve araştırma merkezlerinde görevli personelin ise yurtiçi geçici görev yollukları 13.01.43.62 kurumsal 09.8.8.00 fonksiyonel 03.3 “Yolluklar” ekonomik kodundan kurum adına gönderilen ödeneklerden karşılanmaktadır.
 
Okul ya da rehberlik ve araştırma merkezlerinde görevlendirilen personelin atama, yer değiştirme, emeklilik vb. sürekli görev yolluklarına ilişkin hakedişleri ise 13.01.43.62 kurumsal 09.9.9.05 fonksiyonel 03.3 “Yolluklar” bütçe tertibinden karşılığına bakılmaksızın ödenmektedir.
 
Sürekli görev yolluğu ödemelerine ilişkin giderlerin, personelin ayrıldığı özel eğitim okul ya da kurumunun maliye birim koduna işlenmesi gerekmektedir.
 
                Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün e-bütçe sisteminden indirilen masraf cetvellerinin incelenmesi sonucu;
 
                1. Geçici görev yollukları harcamalarının eksi (-) olarak göründüğü,
 
                2. Sürekli görev yollukları giderlerinin yukarıda açıklanan bütçe tertibine işlenmediği,
 
                3. Sürekli görev yolluklarının, yurtiçi geçici görev yollukları bütçe tertibine geçildiği ve eksi (-) olarak işlendiği,
 
                4. İl/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin 290/285 maliye birim kodlarına sürekli görev yolluklarına ilişkin giderlerin işlendiği,
 
                5. Hatalı gider kayıtlarından dolayı yurtiçi geçici görev yolluklarına ilişkin tutarların gönderilmesi halinde ödemelerde hak sahiplerinin mağdur edildiği, tutarların sürekli görev yolluklarına mahsup edildiği anlaşılmıştır.
 
Özel eğitim okul/kurum ile rehberlik ve araştırma merkezi müdürlüklerince, bağlı bulundukları muhasebe/malmüdürlüklerinde yukarıda açıklanan hatalı gider kayıtlarının düzelttirilmesi gerekmektedir.
 
Belirtilen düzeltmeler yapılıncaya kadar yurtiçi geçici görev yolluklarına ilişkin ödeneklerin gönderilemeyeceği hususunda bilgileriniz ve gereği rica olunur.
 
NOT:Kayıtların düzeltilmesi halinde aşağıda belirtilen iletişim adresine bilgi verilmesi gerekmektedir.
 
 
İLETİŞİM ADRESİ              :
[email protected]
[email protected]
 
Faks : (0 312) 213 13 56
Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER