SERBEST KIYAFET İLE İLGİLİ AÇIKLAMA.

Serbest kıyafet genişleyerek devam edecek.

SERBEST KIYAFET İLE İLGİLİ AÇIKLAMA.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bilecik’in Pazaryeriilçesinde “Geleneksel Birlik ve Beraberlik Pilavı” etkinliğine katıldı.

Avcı’yı, doğum yeri olan Pazaryeri ilçesine bağlı Demirköy'deki etkinliğe, Bilecik Vali Vekili Süleyman Deniz, KİT Komisyonu ve AK PartiBilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Kaymakam Vekili Bekir Çelik, Vali Yardımcısı Eflatun Can Tortop, Pazaryeri İlçe Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, köy muhtarı İsmail Ünsal ile vatandaşlar katıldı.

Köy girişinde vatandaşlarla sohbet eden Avcı, geleneksel birlik ve beraberlik pilavı yedi.

Avcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Demirköy’ün doğum yeri olduğunu ve kendi köyünde gelenekselleşen pilav etkinliğine katıldığını bildirdi.

İlkokulu okuduğu ve mezun olduğu köyde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Avcı, "Her yıl muhtarlığımız sağolsun böyle bir organizasyon yapıyor. Civar köylerden de dostlarımızı çağırarak böyle birarada bir etkinlik oluyor. Burada civar köylerden, Pazaryeri’nden, Bilecik’ten kardeşlerimizle,arkadaşlarımızla ve hemşehrilerimizle tekrar buluştuk. Güzel bir gün oldu” dedi.

Avcı, bir gazetecinin "Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili çalışma yapılıyor mu?" sorusu üzerine, “Ne güzelhava, güzel ortam var. Dershanelerin durumuyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Neticelendiği zamannet bir açıklama yapacağız. Şu anda net bir açıklama yapma aşamasında değiliz” dedi.

"Okullarda diploma ücreti alınıyor ve bu konuda çok şikayet var" denilmesini üzerine Avcı, ücret alınmaması gerektiğini söyledi.

Avcı, "Gelecek yıl kıyafet yönetmeliği değişecek mi, yoksa serbest kıyafet devam edecek mi?" sorusu, “Serbest kıyafet genişleyerek devam edecek. Serbest kıyafetin içerisinde forma seçme hürriyeti olacak” diye yanıtladı.

"Türkiye’de nüfusu 300 bin olan yerlerde Fen ve Anadolu Öğretmen Liseleri kapanacak mı?" sorusuna da Bakan Avcı, “Hayır kapanmayacak. Yenisi açılmayacak. Gerekli öğrenci alt yapısı olmayan yerlerdeki okullar dönüştürülecek ama bütün okullarımız mevcut kapasitelerine göre değerlendirilecek” yanıtı verdi.

"Seviye Belirleme Sınavı yapıldı ve bundan sonra olacak mı?" sorusuna Avcı, şöyle cevap verdi:

“Şimdi her halükarda Fen ve Anadolu Öğretmen Liselerinin kapısında ciddi yığılma olan okullara bir eleme yapmak gerekiyor ama bunu tek bir sınava, çocukları strese sokan, sadece test becerilerine dayalı tek bir sınava bağlı olarak öğrenci seçmek hepimizin şikayet ettiği bir konuydu. Geçenlerde Meclis'te de gerekli açıklamaları yaptım. Siz de takip etmişsinizdir onları. İnşallah önümüzdeki yıl ve ondan sonraki yıllarda müfredatta yani sene içerisinde okutulan dersler ve onlardan alınan notlarla değerlendirmelere katılacağı bir sistem oluşturmaya çalışıyoruz. Bu merkezden yürütülecek ve merkezde değerlendirilecek, dallarında da hiçbir öğretmenin kendi sınavında değil öğretmenlerin farklı sınıflarda gözetmen olarak görevlendirilecekleri sınavlarla sene içi başarıları da değerlendirilecek ve onların değerlendirmeleri toplamında sıralama puanı yapılabilecek.”

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
BAKANSAN DURUMA DERHA EL AT
BAKANSAN DURUMA DERHA EL AT - 11 yıl Önce

SBS SINAVINDAKİ A KİTAPÇIĞININ MATEMETİK 16 SORUSU HATALI SORULMUŞ, İPTAL EDİLMELİDİR BAKANSAN DURUMA DERHAL EL AT ÇOCUKLARIMIZIN EMEĞİNE KASTEDENLERE FIRSAT VERME BU HAKSIZLIĞA DUR DE.SORU DERHAL İPTAL EDİLMELİDİR.YOKSA NE BİZİM NE DE GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZIN DEVLETİN KURUMLARINA GÜVENİ ARTIK KALMAYACAK.

ALPER ALPER
ALPER ALPER - 11 yıl Önce

kıyafetiniz batsın,aylardır yönetici atama yönetmeliğini bekliyoruz.

ali
ali - 11 yıl Önce

Milletin çocuğuyla dalga geçmeyn ,utanılacak bir eğitim sistemimiz var,her şey yap boz tahtası,türk eğitim sistemi hiç bu adar kötü yönetilmedi

SIRADAKİ HABER