MOBBİNG'İN BELGESİ

24 Kasım Öncesi Öğretmene Verilen Değer: 
Mamak'ta @TurkEgitimSen'li iki kadın öğretmeni Karşıyaka Mezarlığı'na gitmesi için resmi yazıyla görevlendirip, mezarlığa bir el sallayıp gelseniz yeter diyerek gönderen; diğer öğretmenler ile birlikte kendileri okulda sucuk ekmek partisi yapan müdürü tebrik ediyorum!!!

Eşimin okulunda birbuçuk yıldır yaşadığı sorunları sözlü olarak ilçe, il ve bakanlık yetkililerine bildirdik. Yazılı olarak şikayet ettik. Müdür ceza aldı. Ancak durmadı eften püften sebepler ile önce 4 gün arayla 2 sarı zarf verdi ve son olarak resimde gördüğünüz MOBBİNG'in belgesi mezarlık ziyareti görevini verdi. Daha önce ceza alan müdürü yeniden şikayet edeceğiz. İkinci kez MOBBİNG için idari soruşturma ve hukuk davası açacağız.
Bakalım #şiddetesıfıröğretmenepekiyi diyen bakanlık yetkilileri, il ilçe yöneticileri ne kadar samimi hep birlikte göreceğiz. Okullarda yöneticilerin neler yaptığını görmediğiniz sürece öğretmenin yeterliliğini, motivasyonunu, çalışma azmini ve mesleki doyumunu artıramazsınız.

Ben bir akademisyen olarak, MEB bakanlık, il, ilçe yetkililerini uyarıyorum. Şimdi sizlere soruyorum, Ankara'da yaşayan bizler bile bu kadar sorunlu bir durumla bütün hukuk yollarını kullandığımız halde baş etmekte zorlanıyoruz. Ülkemizin ücra köşelerinde görevini yüreğindeki vatan sevgisi ile yapmaya çalışan bir öğretmenimiz böyle bir durum yaşadığında nasıl baş edebilir? Yanında kimi, ne kadar güvenerek görebilir? Hukuki ve idari şikayetleri nasıl yapabilir? Cevabınızı merak ediyorum doğrusu.

Bunun yerine acaba genel olarak neler yapıyor öğretmenlerimiz? Boyun eğiyor, itaat ediyor, inancını ve umudunu kaybediyor. Gelecek nesillere emek vermekte zorlanıyor. Kendi yaşadığı problemi çözmekte zorlanıyor. Destek ve yardım aramakta zorlanıyor. Arasa da bulamıyor. Öğrencilerine problem çözmeyi adalet, hak aramayı inanarak öğretemiyor. Oysa siz de değer eğitimi bekliyorsunuz. Siz öğretmeninize değer veriyor musunuz? O zaman kimden neyin değerini öğretmesini istiyorsunuz?

Bu meseleyi basit kişisel bir sorun olarak algılamayın lütfen. Eşim istediği yere tayin isteyecek puana sahip olduğu halde okulunda kalmayı bilerek ve isteyerek tercih etmektedir.  

Böyle davranan müdürlerin arkasındaki güçleri iyi analiz etmezseniz, bu davranışların politik ve psikolojik yönlerini tanımlayamazsanız, altındaki dinamikleri keşfedemezseniz TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ'ni bir adım öteye götüremezsiniz. 

Öyle şirin sözlerle öğretmenler gününü kutlamak güzel ve geçici bir mutluluk sağlayabilir, vicdani sorumluluğunuzu yerine getirdiğiniz duygusu yaratabilir. Öğretmenler Günü'nü gerçekten ülke genelinde bir çoşku ve eğitim bayramı şeklinde kutlamak istiyorsanız, gerçekten öğretmenin saf, temiz, inançlı, idealist yüreğinde yer edinmek ve iki cihanda da huzura kavuşmak istiyorsanız, KORKMADAN, YİĞİTÇE bu meselelere neşteri vurun. Hangi kanun, hangi mevzuat, hangi anlayışın değişmesi gerekiyorsa değiştirin. Bu ülkenin YÜREKLİ #Birmilyonöğretmeni ailesi ve yakınlarıyla YANINIZDADIR. Bu güce güvenin. UYUYAN DEVİ UYANDIRIN.

YORUM EKLE