100 bin atama lütuf değil haktır

100 bin öğretmen ataması talebine karşın sayının 45 bin olarak açıklanması öğretmenlerin tepkisini çekti. Sayının revize edilmesini isteyen öğretmenler, "Bizler lütuf değil hakkımız olan adil atamayı istiyoruz" dedi.

100 bin atama lütuf değil haktır

Ataması yapılmayan öğretmenlerin 100 bin atama talebine karşı AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 45 bin öğretmen alımı olacağını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de dün yaptığı açıklamada öğretmenlik için atamaya esas teşkil eden 103 alandan atama yapılacağını kaydetti. Özer, "45 bin öğretmen alımında sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269, ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlak bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan ayrıldı" bilgisini paylaştı. Özer, atama yapılacak alanlara başvuru için 50 taban puanının esas alındığını açıkladı.

ATAMA YOKSA OY YOK

100 bin atama için aylardır mücadele eden öğretmenler ise sayıyı az buldu. 45 bin sayısının yetersiz olduğunu belirten öğretmenler sayının revize edilmesini istiyor.

Öğretmen Atama Platformu tarafından sosyal medyada yapılan kampanyalarda yaklaşan seçime vurgu yapılarak "#YüzbinAtamaYoksaOYyok" kampanyası düzenlendi.

BirGün'e konuşan öğretmenlenler, "6 aylık bekleyişin hakkı asla bu sayı değil. Bu sayıyı kabul edemeyiz. 45 bin müjde değildir. Müjde 100 bin adil atamadır. Cumhuriyet’in 100. yılına yakışır şekilde 100 bin atama istiyoruz. Bu talebimizde ısrarcıyız" dediler.

HAKKIMIZI İSTİYORUZ

"Hiçbir günahımız olmamasına rağmen sınav iptali sebebiyle 5 oturum şeklinde sınava girdik" diyen öğretmenler, "6 ay atama haberi bekledik. Bütün bakanlıklar normalden en az 2 katı alım yaptı. 6 ay sonra MEB normal yılda 40 bin yaptığı atamayı beklentinin çok altında kalarak 45 bin yaptı.

Son yıllardaki en yüksek atama diye gösteriliyor ancak zaten ortalama 40 bin atama oluyordu. Gerçek müjde vermek istiyorlarsa muhalefetin söz verdiği 100 bin atamayı iktidar ivedilikle yapmalıdır. 80 bin ücretli öğretmenin olduğu bir ortamda 45 bin kabul edilemez. Öğretmen açığı ortada. 45 bin gibi komik bir rakamı kabul etmiyoruz. Öğretmenlerin talebi ihtiyaç doğrultusunda en az 100 bin atamadır. Öğretmenler istediği atamayı alana kadar bu haklı talebinde vazgeçmeyecektir. Bizler lütuf değil hakkımız olan adil kontenjanlı en az 100 bin atamayı istiyoruz" ifadelerini kullandı.

***

ÖN BAŞVURULAR 27 MART’TA

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Özer, öğretmen ataması ön başvurularının 27 Mart-1 Nisan tarihlerinde alınacağını, atamaların ise 8 Mayıs'ta yapılacağını belirtti. Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezlerinin 4 Nisan'da ilan edileceğini bildiren Özer, "Sözlü sınavlar, 7-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek, sonuçlar ise 18 Nisan'da açıklanacak. Öğretmen adaylarının atama tercihlerini 2-6 Mayıs tarihleri arasında alacağız, atama sonuçlarını ise 8 Mayıs’ta açıklayacağız. Öğretmenlerimiz, 1 Eylül’den itibaren de okullarında görevlerine başlayacak. Sürecin eğitim ailemize katılacak tüm öğretmen adaylarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bir Gün Gazetesi 

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2023, 18:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER