Cemil öğretmen 16 yıldır zemin kata mahkum edildi

Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Bünyamin Kamçi, Vezirköprü İmam Hatip Ortaokulunun 16 yıldır çalışmayan asansörüyle ilgili şaşırtan açıklamalarda bulundu.

Cemil öğretmen 16 yıldır zemin kata mahkum edildi

Belgeler ışığında konuştuğunu söyleyen Bünyamin Kamçi şu açıklamaları yaptı: “ 2000 yılında Gazi Pansiyonlu İlköğretim Okulu adıyla hizmete açılan, daha sonra Gazi YİBO adını alan ve 2012 yılında İmam Hatip Ortaokuluna dönüşen okulumuzda 2002 yılından beri Türkçe öğretmeni olarak görev yapan yürüme engelli öğretmenimiz Cemil Şahinoğlu’nun çilesi yetkililerin vurdumduymazlığı nedeniyle bitmek bilmiyor. Öğretmen arkadaşımız 16 yıldır okulun zemin katına mahkum kalmış, üst katlardaki öğretmen odasını, kütüphaneyi ve mesciti hiç kullanamamış, sadece yapılan toplantılara arkadaşlarının yardımıyla merdivenlerden indirilip çıkarılmış, birçok defa düşme tehlikesi atlatmıştır. Arkadaşımız yetkililerden artık çözüm bekliyor. Söz konusu asansör hiç çalıştırılmadan teslim alınmış, okulun yapıldığı günden bu yana düğmesine basılmamıştır. Defalarca kendisinin ve okul idarecilerinin yaptığı yazılı başvurulara rağmen okulun engelli asansörü bir türlü faaliyete geçirilmemiştir. Aynı zamanda üyemiz olan Cemil Şahinoğlu’nun en son Şubat 2017’de dilekçe ile başvuru yaptığı, bu dilekçeye istinaden tam 7 ay sonra okul asansörü ile ilgili rapor düzenlendiği ve raportör tarafından asansörün ASANSÖR İŞLETME, BAKIM VE PERİYODİK KONTROL YÖNETMELİĞİNE uygunluğunun “Asansör Denetleme Firması” ve “Asansör Bakım Firması” tarafından tespit edilmesi; okul idaresince de “Asansör Yapım Firmaları”ndan teklif alınması suretiyle yaptırılması gerektiği değerlendirilmiştir. 11/10/2017 tarihinde okul idaresinin yaptırdığı piyasa araştırmasında asansör yapım maliyetinin 40.000 (kırbin)TL olduğu ortaya çıkmıştır. Bu tarihten günümüze kadar asansörle ilgili hiçbir girişim olmamıştır.

Şimdi soruyoruz: Bunca yıldır yapılan resmi başvuru ve taleplere rağmen, neden hiç kimse kılını bile kıpırdatmamış, devletin bir kurumundaki engelli bir öğretmene bir asansör neden çok görülmüştür? Neticede asansör kurumun malıdır. Bu talep, arkadaşımızın şahsına mahsus bir talebi değildir. 40.000 liralık bir maliyet için engelli bir insana 16 yıl eziyet reva mıdır? Bu konunun kısa zamanda çözüme kavuşturulması için yetki makamlarında bulunanlardan istirham ediyoruz. Resmî yollarla netice alamayacağımızı öğrendiğimiz için durumu gerek yazılı gerekse görsel medyaya taşıyacağımızı, Cumhurbaşkanlığı makamı da dahil olmak üzere üst makamlara durumu arz edeceğimizi bilmenizi istiyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2018, 23:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER