Depremzede öğretmenler mağdur

Afet bölgesinde görev yapan binlerce özel sektör öğretmeni işsiz kalmış durumda. AYDÖP üyeleri, “Depremzede öğretmenlerin koşulsuz, şartsız kamuda istihdam edilmesini istiyoruz” dedi.

Depremzede öğretmenler mağdur

Özel sektörde çalışan depremzede öğretmenlerin mağduriyetleri depremin üzerinden 5 ay geçmesine karşın giderilmedi. Farklı işler yapmak zorunda kalan öğretmenler atama beklerken, kamu çalışanlarına verilen tazminatlardan yararlanmak istediklerini söyledi. Ataması Yapılmayan Depremzede Öğretmenler Platformu’nu (AYDÖP) kurarak, atama için mücadelelerini sürdüren öğretmenler, deprem tazminatı talep etti. BirGün’e konuşan AYDÖP Sözcüsü Bestami Bozkurt, işsiz kaldıklarını söyleyerek “Depremden sonra dönem ortası olduğu için okullara başvuru yaptığımız halde çoğumuz iş bulamadık, bir kısmı farklı illere giderek evini yeniden kurarak sonraki dönem için iş bulabildi bir kısmı gidecek mali gücü olmayınca deprem bölgesinde kaldı. Devlet kendi kadrosunda çalışan öğretmenlere deprem tazminatı adı altında 8 bin TL ödeme yaptı. Bundan maalesef özel sektör çalışanı olarak bizler yararlanamadık” dedi. Bozkurt, işsiz kalan öğretmenlerin bu süreçte tarlalarda günlük yevmiyelerle çalıştıklarını anlattı.

HAKLARIMIZ YOK

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Hatay Temsilcisi İsmail Bozoğlan da depremden önce sigortasız çalışan özel sektör öğretmenlerinin hiçbir haktan yararlanamadığına vurgulayarak şunları söyledi: “En yüksek maaş veren kurum bile 14 bin TL teklif ediyor. Patronlar öğretmenlerin durumunu bildikleri için öğretmenleri kölelik koşuluna mecbur bırakıyor. Öğretmenler ne yapacaklarını bilmiyorlar ve kara kara düşünüyor çünkü Milli Eğitim Bakanlığı’ndan hiçbir açıklama yok. Özel sektörde çalışan öğretmenler yokmuş gibi davranılıyor. Depremzede öğretmenlerin koşulsuz ve şartsız şekilde kamuda istihdam edilmesini talep ediyoruz.”

BirGün Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER