Kılıçdaroğlu: Kul hakkı yemedim, kul hakkı yedirmeyeceğim!

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim mitinglerine Kayseri'de devam etti. Kılıçdaroğlu, "Bay Kemal için çok şey söylenir, her türlü iftira atılır. Şundan emin olmanızı isterim; kul hakkı yemedim, kul hakkı yedirmeyeceğim" dedi.

Kılıçdaroğlu: Kul hakkı yemedim, kul hakkı yedirmeyeceğim!

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kayseri'de miting düzenledi.

Kürsüye ilk olarak Mansur Yavaş çıktı. Yavaş açıklamasında, "Seçime giderken vatandaş akıllarına geldi. Hiçbir zaman Silahlı Kuvvetlerimiz, camilerimiz siyasete alet edilmemiştir. Çaresizlikten her şeyi yapıyorlar. Onları bırakın" ifadelerini kullandı.

A Haber'de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i çirkin sözlerle hedef alan Onur Erim'e tepki gösteren Yavaş, "Bir televizyonda eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın danışmanlığını yapmış şahıs, sayın Akşener'e olmayacak sözler sarf etti. Allah kahretsin sizi! Malzemeniz mi kalmadı. Gerçi bakıyorum, danışmanlığını yaptığı kişi daha ahlaklı, bu sözleri söyleyen mi daha ahlaklı merak ediyorum" ifadelerini kullandı.

KARAMOLLAOĞLU: KILIÇDAROĞLU'NA GÜVENİYORUM

Mansur Yavaş'ın ardından kürsüye Temel Karamollaoğlu çıktı.

"15 gün sonra seçimler yapılacak" diyen Karamollaoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı 21 yıldır görevde bulunuyor. Aslında Anayasa izin vermemesine rağmen oluşturulan algı neticesinde 'Bir 5 yıl daha verin bana, Türkiye'yi uçaracağım' dedi. Geçmişte de söylemişti. Türkiye bazı yerlerde uçtu ama konucak yer bulamıyor" ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu, şöyle devam etti: "Adalet olmadan bir ülkede huzur olmaz, barış olmaz. Biz bir araya geldiğimiz zaman önce bir cumhurbaşkanı seçilecek. Sayın Kılıçdaroğlu bu vazifeyi en iyi şekilde yapabilecek olan bir insandır." 

"Bazen soruyorlar, 'Güveniyor musunuz?' diye. Ben sayın Kılıçdaroğlu'na güveniyorum" diyen Karamollaoğlu, şunları kaydetti: "Kendisi ile geçmişte mesai yapmış insanların bana söylediği iki husus var. Birisi dürüsttür; yemez ve yedirtmez. Bu şu anda en çok ihtiyaç duyduğumuz özelliklerden birisi. İki, bir meseleyi üstlenirse onu başarıyla tamamlamak için bütün gücünü sarf eder." 

BABACAN'DAN İKTİDARA ELEŞTİRİ

Karamollaoğlu'ndan sonra kürsüye çıkan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, konuşmasında, "Bir 'vergi', iki 'enflasyon' yoluyla milletin cebinden topladıklarını bir avuç zenginin varlığına varlık katmak için kullanıyorlar. Şu anda yeni ekonomik model dedikleri bu, başka bir şey değil" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: İKTİDAR İÇİN ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ

Babacan'dan sonra kürsüye Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çıktı.

Kılıçdaroğlu, 'iktidar' sloganlarına ilişkin, "Gençler iktidar diyorsunuz değil mi? Halkın iktidarını istiyor musunuz? İşçinin, çiftçinin, emeklinin, sanayicinin iktidarını istiyor musunuz? O zaman çalışacağız. Son ana kadar çalışacağız. Vatandaşlarımızını ikna edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Atatürk Havalimanı vaadine yönelik eleştirilerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Atatürk Havalimanı'nı uzay araştırmaları merkezi yapacağız dedim, kıyamet koptu. Yapacağız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayallerini gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Beşli çetelerin at koşturduğu bir Türkiye'yi değil, herkesin sokaklarında huzur içinde gezdiği bir Türkiye inşa edeceğiz. Devlet soygunculara hizmet etmez, soygunculara hizmet eden bir devlet anlayışından vatandaşına hizmet eden bir devlet anlayışını getireceğiz."

"Bütün sınırlarımız yol geçen hanına döndü" diyen Kılıçdaroğlu, "Sınır namussa nasıl yol geçen 3 milyon 600 bin Suriyeli kardeşimiz var. En geç 2 yıl içinde onları Suriye'ye uğurlayacağız. Suriye ile barışacağız, büyükelçilikleri açacağız" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Bay Kemal için çok şey söylenir, her türlü iftira atılır. Şundan emin olmanızı isterim; kul hakkı yemedim, kul hakkı yedirmeyeceğim. 27,5 yıl devlette çalıştım. Siyasete girdiğim gün bütün mal varlığımı açıkladım. Siyaset zenginleşme alanı değildir." 

Bir Gün Gazetesi 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER