MEB, il içi atama sonuçlarını neden ilan etmedi ?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında görevli kadrolu öğretmenlerin 2018 yılı il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri için bir süre önce kılavuz yayınlamış, atama sonuçlarının en geç 30 mayısta ilan edileceğini duyurmuştu.

MEB, il içi atama sonuçlarını neden ilan etmedi ?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında görevli kadrolu öğretmenlerin 2018 yılı il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri için bir süre önce kılavuz yayınlamış ve kılavuz doğrultusunda öğretmenlerin başvuruları alınmıştı. Başvurular sıransında nitelikli okulların tercihlere açılmaması da bir çok tartışmalara neden olmuştu. Nitelikli okulların tercihlere açılmaması konusunda sendikaların çoğu da peşpeşe açıklamalar yapmıştı. Dün itibariyle tartışmalara bir yenisi eklendi.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin 2018 yılı il içi isteğe bağlı yer değiştirme kılavuzunda iş ve işlemlerle ilgili takvimi açıklamış, buna göre kılavuzun 23. maddesinde; "23- İl içi yer değiştirme başvuruları 22-25 Mayıs 2018 tarihleri arasında alınacak; atamalar ve kararname işlemleri valiliklerce en geç 30 Mayıs 2018 tarihine kadar sonuçlandırılacak ve ataması yapılanların ilişik kesme işlemleri 08 Haziran 2018 tarihinden itibaren başlatılacaktır." denilmişti. 

Açıklamalar doğrultusunda 22-25 Mayıs tarihleri arasında başvurular alındı. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı yine aynı kılavuz doğrultusunda ve 23. maddede; "atamalar ve kararname işlemleri valiliklerce en geç 30 Mayıs 2018 tarihine kadar sonuçlandırılacak" denmesine rağmen sonuçları sadece bir il açıkladı.

Sonuçların açıklanmamasının ardından, dün mesai saatinin bitmesiyle sosyal medyada öğretmenler tarafından yoğun eleştiriiler ve açıklamalar yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kendi ilan ettiği tarihe uymaması ve bu konuda her hangi bir açıklama da yapmamasının nedeni ise merak konusu.


 

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2018, 05:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yaa
Yaa - 6 yıl Önce

Bari bir açıklama yapmaya tenezzül etseler

SIRADAKİ HABER