MEB İller Arası Yer Değiştirmeleri ne Zaman Başlayacak?

Öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemlerinde başvurular 10-14 Haziran 2019 tarihleri arasında yapılacak olup atamalar 18 Haziran 2019 tarihindedir. İlişik kesme işlemleri 28 Haziran 2019 tarihinden itibaren yapılabilecek.

MEB İller Arası Yer Değiştirmeleri ne Zaman Başlayacak?

Yer değiştirme suretiyle atamalara ilişkin sonuçlar, Bakanlığımızın http://www.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr internet adreslerinden duyurulacaktır. Yer değişikliği yapılan personelin atama kararnameleri Bakanlıkça eski ve yeni görev yerlerine gönderilecektir.

Bakanlıkça elektronik ortamda gönderilen kararnamelerde “dağıtım yapılmak üzere” ibaresi, yerleştiği il/ilçe norm ve ihtiyaç durumu dikkate alınmak suretiyle okul/kurumlara atama işlemleri Valilikler tarafından gerçekleştirilecektir.

7201 sayılı Tebligat Kanununun 7/a maddesi gereğince ilgililerin başvuruda belirttikleri e-posta adreslerine elektronik ortamda valiliklerce en kısa sürede tebligat yapılacaktır.

Ataması yapılan personel, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 62 nci ve 63 üncü maddelerinde belirlenen yasal süre içerisinde yeni görev yerlerinde göreve başlayacaklardır. Aylıksız izinli olup atamaları yapılanlar aylıksız izinlerinin bitiminde göreve başlayacaklardır.

Başvuru süresince Valilikler ile başvuru sahipleri Bakanlığımızın http://www.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr internet adreslerinden değişiklikleri öğrenebileceklerdir. İl/İlçe unvan ve derece bazlı münhal kadro listesi başvuru ekranında ilan edilecektir.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2019, 15:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER