Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Yüz Yüze Eğitim Konusunda Teknik Hazırlıklarımız Var

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, yüz yüze eğitime dair, Birtakım teknik hazırlıklarımız var, çok kısa zaman içerisinde gereken açıklamalar yapılacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Yüz Yüze Eğitim Konusunda Teknik Hazırlıklarımız Var

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Microsoft İş Birliğinde Gerçekleşen Mesleki Gelişim Programı Dijital Sertifika Töreni'nde, öğretmenlerin teknolojik becerilerini geliştirme konusunda kararlı olduklarını söyledi.

Bakanlık ile Microsoft iş birliğinde, gerçekleşen "Yazılım Geliştirme Uzmanlığı Mesleki Gelişim Programı" kapsamında şimdiye kadar 53 eğitim programı gerçekleştirdiklerini, 6 bin 100 öğretmenin bundan yararlandığını ve 4 bin 448 öğretmenin sertifika almaya hak kazandığını belirten Selçuk, bu sayıları artıracaklarını söyledi.

Dijital dünyaya uyum sağlamanın eğitim için önemli olduğunu söyleyen Selçuk, Bulut bilişim, büyük veri, blok zinciri ve iş zekası gibi eğitim alanlarını gündeme getireceğiz. Öğretmenlere bu müjdeyi şimdiden verebiliriz. Bu alanlarda yeni eğitimler açılacak.

Öğretmenlerin kendilerini yenilemeleri gerektiğine dikkati çeken Selçuk, öğretmenlerin eğitimlere başvurularının yüksek olduğunu söyledi.

Salgın sürecinde ödün vermeden çalışan öğretmenlerin başarı hikayelerine şahit olduklarını söyleyen Selçuk, Türkiye'nin dünyaya örnek olacak uygulamalar yaptığını söyledi.

Bakan Selçuk, öğretmenlere verilen eğitimler her ne kadar bireysel ve mesleki boyutta görünse de bunların her alana faydası olacağını söyledi.

Microsoft Türkiye Kamu Sektörü ve Yatırımlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Erdem Erkul da Türkiye'nin diğer ülkelere nazaran uzaktan eğitimde daha hızlı hareket ettiğini dikkati çekerek, bunun gelecekte dünyayla rekabette nasıl bir artıya dönüşeceğinin görüleceğini anlattı.

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Adnan Boyacı ise program kapsamında, 1'inci fazın sona erdiğini söyleyerek, öğretmenlere yönelik yazılım, kodlama eğitimlerini sürdüreceklerini dile getirdi.

Konuşmalardan sonra Bakan Selçuk, çevrim içi bağlantıyla öğretmenlere dijital olarak sertifikalarını takdim etti.

Bakan Selçuk, basın mensupların uzaktan eğitim sürecinde yapılacak yüz yüze eğitime dair sorusu üzerine Birtakım teknik hazırlıklarımız var, çok kısa zaman içerisinde gereken açıklamalar yapılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER