Öğretmen Performans Değerlendirmesi ertelendi

Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 54 üncü maddesi uyarınca (2015-2016 öğretim yılında yapıldığı gibi) okul müdürleri tarafından yapılması gereken performans değerlendirmesinin de ertelendiği edildiği belirtildi.

Öğretmen Performans Değerlendirmesi ertelendi

Dün gündeme düşen “Performans sistemiyle ilgili MEBBİS modülü öğrenci ve velilere açıldı” şeklinde yer alan haberler gün boyu tartışıldı.
Mlli Eğitim Bakanlığı henüz performans değerlendirmesiyle ilgili çalışmasını tamamlamamış ve yönetmeliği de yayınlamadığı için Öğretmen Performans Sistemini bu yıl nasıl uygulayacağı da merak konusuydu.
Öte yandan bugün Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı bir genelgeyle de yönetmelikle ilgili çalışmalar tamamlanmadığı için sürecin uzadığı ve hatta ileriki bir tarihte konuyla ilgili bir çalıştay yapılarak performans konusunun tekrar masaya yatırılacağı duyuruldu. Duyuru 81 il milli eğitim müdürlüğüne gönderildi. Gönderilen yazıda, öğretmen performans sisteminin ertelenme gerekçesi üniversitelernden görüş gelmemesi olarak gösterildi. 

İŞTE O YAZI

Yine aynı yazıda Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 54 üncü maddesi uyarınca (2015-2016 öğretim yılında yapıldığı gibi) okul müdürleri tarafından yapılması gereken performans değerlendirmesinin de bahsi geçen çalışmalar tamamlanıncaya kadar ertelendiği edildiği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2018, 00:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER