Öğretmenleri Yakından İlgilendiren ve Bilmesi Gereken İşte O Mevzuat

Öğretmenler en nihayetinde bir devlet memurudur. Bu sebeple ilk olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun bilinmesi icap etmektedir. Öğretmenlik meslek kanunu bulunmadığı için genel konularda bu kanuna bakılması gereklidir.

Öğretmenleri Yakından İlgilendiren ve Bilmesi Gereken İşte O Mevzuat

En çok tartışma konusu olan ve öğretmenlerin dertli oldukları konulardan birisi olan norm kadro yönetmeliğinin de bilinmesi gereklidir. Bu sayede bir öğretmenin yanlış bir şekilde norm fazlası ilan edilmesi ve başka bir okula gönderilmesi de mümkün olmayacaktır.

Görev yapılan okulun düzeyine göre de farklı yönetmelikler bulunmaktadır. Örneğin okul öncesi ve ilköğretim kurumları yönetmeliği, ortaöğretim kurumları yönetmeliği, rehberlik hizmetleri yönetmeliği gibi okullara yönelik özel yönetmelikler bulunmaktadır.

Yeni atanan öğretmenler için sözleşmeli öğretmen istihdamına ilişkin yönetmelik bulunmaktadır. Alımlar sözleşmeli statüde olduğu için tüm öğretmen adaylarının bu yönetmeliği de bilmesi gerekiyor. 

Göreve başladıktan sonra atama ve yer değiştirme yönetmeliğine göre atamalar da yapılacaktır. Bu sebeple yönetmeliğin okunması ve ihtiyaç duyulduğunda bakılması gereklidir.

Yine öğretmenleri en çok ilgilendiren konulardan birisi de ek derslerdir. Hangi öğretmenin ne kadar ek ders alabileceği gibi konular için Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararlarına bakılmalıdır. Böylelikle eksik ödeme yapılması ya da az ek ders verilmesi gibi durumlarda hakkınızı daha kolay arayabilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2019, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER