Pandemi Döneminde Öğretmenlerin Okuması Gereken Yazılar

Uzaktan Eğitim Yapmayan Öğretmenin Ek Dersi Kesilir mi, Canlı Yayın Ders Yapmak Zorunlu mu, Olağanüstü Hal İlan Edilmeden Verilen Görevleri Yapmak Zorunlu mu?

Pandemi Döneminde Öğretmenlerin Okuması Gereken Yazılar

Biz; “Telafi ve Uzaktan Eğitim Yapmayan Öğretmenin Ek Dersi Kesilir mi?” başlıklı haberimizde Telafi eğitimleri ve uzaktan eğitim faaliyetlerine ilişkin verilen görevleri yerine getirmeyen öğretmenin ek dersi kesilebilir mi? sorusunu sorarak konuyu detaylıca açıklamıştık.

https://www.kamudan.com/ogretmen/telafi-ve-uzaktan-egitim-yapmayan-ogretmenin-ek-dersi-kesilir-mi-h28356.html


EBA veya Zoomda Canlı Yayın Ders Yapmak Zorunlu mu?” başlıklı haberimizde bakanlık yazılarına atıfta bulunun bazı işgüzar il/ilçe milli eğitim müdürlükleri ve okul müdürleri, resmi yazılara ve Whatsaap talimatlarına konu olan ve öğretmenlere, verdiğimiz görevi yapmak zorundasınız, yapmazsanız ek dersinizi keseriz şeklinde tehditler savurmaya başladığını ele almış atıfta bulunulan 10 bakanlık belgesini analiz ederek gerçekleri açıklamıştık.

https://www.kamudan.com/ogretmen/eba-veya-zoomda-canli-yayin-ders-yapmak-zorunlu-mu-h28474.html


"Öğretmenler, Olağanüstü Hal İlan Edilmeden Verilen Görevleri Yerine Getirmekle Yükümlü Tutulabilirler mi?" haberimizde "Covid-19 pandemisi ile mücadele ettiğimiz süreçte yönetici ve öğretmenler, Bakanlık, valilik veya millî eğitim müdürlüğü tarafından hizmetine ihtiyaç duyulanlar verilen görevleri yerine getirmekle yükümlü tutulabilirler mi?" Sorusuna cevap aramış ve gerçekleri açıklamıştık.

https://www.kamudan.com/ogretmen/ogretmenler-olaganustu-hal-ilan-edilmeden-verilen-gorevleri-yerine-h28476.html


Canlı Yayın Başka Uzaktan Eğitim Başkadır

Öğretmeni dolgu malzemesi gören, Demokles’in kılıcı gibi sürekli tehdit eden ve silikon gibi her deliğe resen sıkmaya kalkan anlayışa karşıyız demiştik.

https://www.kamudan.com/ogretmen/canli-yayin-baska-seydir-uzaktan-egitim-baska-seydir-h28529.html


Ayrıca memurlar.net de yayımlanan  "Ek ders görüş yazıları neden tüm milli eğitim müdürlüklerine yazılmıyor" yazısına da aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.memurlar.net/haber/902438/ek-ders-gorus-yazilari-neden-tum-il-milli-egitimlere-yazilmiyor.html

Ahmet Kandemir

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2020, 08:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER