Sözleşmeli Öğretmenlik Başvuru 2020: MEB Sözleşmeli Öğretmenlik Alımı Başvuru Ekranı

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için başvurular bugünden itibaren 10 Ocak'tarihine kadar alınacak.

Sözleşmeli Öğretmenlik Başvuru 2020: MEB Sözleşmeli Öğretmenlik Alımı Başvuru Ekranı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) takvimine göre, bugün başlayan ve 10 Ocak'a tarihine kadar devam edecek ön başvuruların ardından adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 21 Ocak'tarihinde ilan edilecek.

Sözlü sınavlar, 5-22 Şubat'ta yapılacak, neticeler 25 Şubat'tarihinde açıklanacak. Atama tercihleri 9-13 Mart'tarihinde alınacak, neticeleri ise 18 Mart'ta duyurulacak.

Sözleşmeli öğretmenlik başvurularında, adayların atanacakları alanlara göre, 2018 veya 2019 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121- KPSSP120) dikkate alınacak. Adayların başvuru yapabilmesi için ilgili türden 50 ve üzerinde puanının olması gerekecek.

Sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak sözlü sınava davet edilmek üzere başvurular elektronik ortamda "https://ilkatama.meb.gov.tr" internet adresinden alınacak. Başvuru onayları, il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince yapılacak.

Mezuniyetleri birden çok alana kaynak teşkil eden adaylar, sadece bir alana başvuruda bulunabilecek.

En çok atama yapılacak alanlar

En çok atama yapılacak alanlar sırasıyla 3 bin 7 kontenjanla sınıf öğretmenliği, bin 836 kontenjanla din kültürü ve ahlak bilgisi, bin 731 kontenjanla İngilizce öğretmenliği oldu.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2020, 18:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER