Sözleşmeli Öğretmenlik Tercih Sonuçları Sorgulama

BİLSEM Sözleşmeli öğretmenlik 2018 atama ve tercih başvuruları geçtiğimiz günlerde sona ermişti. Adaylar şimdi büyük bir heyecan içinde Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelecek tercih neticelerini bekliyorlar. 

Sözleşmeli Öğretmenlik Tercih Sonuçları Sorgulama

Sözleşmeli öğretmenlik tercih neticeleri açıklandı mı? MEB öğretmen ataması tercih başvuru neticeleri sorgulama ekranı erişime açıldı mı

ÖĞRETMEN TERCİH ATAMA SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bilim ve Sanat Mekezleri'nde (BİLSEM) öğretmenlik yapmak isteyen vatandaşlar başvurularını 17 Şubat 2018 itibariyle MEBBİS üzerinden tamamladılar. 

Sonrasında değerlendirmeye tabi tutulan öğretmenler, kendilerine verilen tercihe esas atama puanları ile tercihlerini gerçekleştirdiler.

20 Temmuz 2018 tarihinde sona eren tercih işlemlerinden sonra tercih sonuçları 27 Temmuz Cuma günü açıklanması bekleniyor. 

Atama sonuçları Millî Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü resmî internet sitesi http://ikgm.meb.gov.tr/ üzerinden ilan edilecek.

BİLSEM ATAMALARI NASIL OLACAK?

Adayların tercihleri doğrultusunda atamalar, alanlara göre tercih yapmaya esas puan üstünlüğüne göre Atama Takvimi’nde belirtilen tarihler arasında Bakanlıkça yapılacaktır.

Adayların tercihleri doğrultusunda tercih yapmaya esas puanların eşitliği durumunda puanı çok olan adaya öncelik verilecektir. Eşitliğin bozulmaması durumunda hizmet süresi az olan adayın atamasına öncelik verilecektir.

Eşitliğin devamı durumunda atanacak aday Bakanlık tarafından yapılacak kura ile belirlenecektir.

40 ve üzeri puan almış adaylardan ataması gerçekleşmeyenlerin puanları geçerliliğini yitirecektir. Atama sonuçları, Millî Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü resmî internet sitesinde ilan edilecektir.

GÖREVDEN AYRILMA GÖREVE BAŞLAMA İŞLEMLERİ

Öğretmenlere atama kararnameleri tebliğ edilerek görevden ayrılma ve göreve başlama işlemleri 6- 17 Ağustos 2018 tarihleri aralığında tamamlanacaktır. 

Daha sonra öğretmenlerin ayrılma ve başlama işlemleri MEBBİS Atama Modülü’ne işlenecektir. 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN BAŞVURU ŞARTLARI

1.1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

1.2. Türk vatandaşı olmak (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için Türk vatandaşı olma şartı aranmayacaktır.)

1.3. Mezun olunan yükseköğretim programı, Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine dair kararına göre atama yapılacak alana uygun olmak,

1.4. Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç olmak üzere, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birinin başarıyla tamamlamış olmak,

1.5. Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca yüksek öğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon belgelerinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği kabul edilmiş olmak,

1.6. 2016 sene Kamu Personel Seçme Sınavında atanacağı alan için puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121) itibarıyla 50 ve üzerinde puan almış olmak,

1.7. Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak,

1.8. 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak çalışmakta iken sözleşmeleri feshedilenler bakımından, başvuru tarihinin son günü itibarıyla bir sene bekleme süresini tamamlamış olmak.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2018, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER