Talip Geylan: İnşallah Atanan 20 Bin Öğretmen, Göreve Başlamak İçin De Altı Ay Bekletilmez!

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, öğretmen atama takvimiyle ilgili eleştirilerde bulundu.

Talip Geylan: İnşallah Atanan 20 Bin Öğretmen, Göreve Başlamak İçin De Altı Ay Bekletilmez!

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, öğretmen atama takvimiyle ilgili eleştirilerde bulundu. Geylan şu ifadelere yer verdi: 

"Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin öğretmen ataması için takvim ve  kontenjanları açıkladı. Atama işlemleri, "Ön Başvuru" ve "Tercih Başvurusu" olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecektir. Buna göre ön başvurular; 15- 26 Mart tarihleri arasında,  8 Eylül tarihinde ise atama sonuçları açıklanacaktır.

Atama takvimine  yönelik  açıklamalarda bulunan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yüz binlerce öğretmen adayının aylarca bekletildiğini ancak beklentilerin çok uzağında bir atama sayısının açıklandığına dikkat çekti.

150 bin öğretmen açığının olduğu, 81 bin ücretli öğretmenin çalıştırıldığı bir durumda sadece 20 bin atama yapmanın ve bunu da 6 aylık bir sürece yaymanın genç meslektaşlarımızın ümitleriyle alay etmek olduğunu söyleyen Geylan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da çağrıda bulunarak; "Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın öğretmen adaylarımızın haklı taleplerine kayıtsız kalmayacağına, MEB ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’na gerekli talimatları vererek gençlerimizi sevindireceğine inanıyorum." dedi.

Genel Başkan Talip Geylan açıklamasında şu ifadeler yer verdi:

"Aylardır beklenen öğretmen atama takvimi açıklandı.

Altı aylık bir süreç; başvurular 15 Mart’ta başlıyor, 8 Eylül’de atama sonuçları açıklanıyor.

İnşallah öğretmenlerimiz göreve başlamak için de bir altı ay daha bekletilmezler!

Yüzbinlerce öğretmen adayı aylarca bekletildi, ancak beklentilerin çok uzağında bir atama sayısı açıklandı.

150 bin öğretmen açığının olduğu, 81 bin ücretli öğretmenin çalıştırıldığı bir durumda, sadece 20 bin atama yapmak ve bunu da 6 aylık bir sürece yaymak genç meslektaşlarımızın beklenti ve ümitleriyle alay etmektir.

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın öğretmen adaylarımızın haklı taleplerine kayıtsız kalmayacağına, MEB ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’na gerekli talimatları vererek gençlerimizi sevindireceğine inanıyorum."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER