Türk Eğitim-Sen'den Sözleşmeli Öğretmen Eş Durumu Açıklaması

Türk Eğitim-Sen, sözleşmeli öğretmenlerin eş durumu atamasında 10 Eylül sorununun çözülmesini istedi.

Türk Eğitim-Sen'den Sözleşmeli Öğretmen Eş Durumu Açıklaması

Türk Eğitim-Sen, sözleşmeli öğretmenlerin eş durumu atamasında 10 Eylül sorununun çözülmesini istedi. Konuyla ilgili şu açıklama yapıldı: 

Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nün 26.08.2021 tarih, 30234227 sayılı ve “Her İkisi de Sözleşmeli Öğretmen Olan Eşlerin Aile Birlikteliğine İlişkin Yer Değiştirme Başvuruları” konulu yazısının “Açıklamalar” kısmında, başvuruda bulunabilmek için yer değiştirme işlemlerinin sonuçlanacağı 10 Eylül 2021 tarihi itibarıyla en az bir yıl sözleşmeli öğretmen olarak görev yapılmış olması gerektiği ifade edilmiştir. Ancak önceki dönemde, her ikisi de sözleşmeli öğretmen olan eşlerin yer değiştirme başvurusunda bulunabilmeleri için gerekli olan bir yıllık sürenin hesabında 30 Eylül 2020 tarihinin baz alındığı görülmektedir. Bu duyuru döneminde her ikisi de sözleşmeli öğretmen olan eşlerin yer değiştirme başvurularında gerekli olan bir yıllık sürenin hesabında 10 Eylül 2021 tarihinin baz alınmasının hak kaybı ve mağduriyete sebebiyet verdiğine ilişkin sendikamıza çok sayıda öğretmen başvuruda bulunmuştur. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin çok sayıda maddesinde 30 Eylül tarihi baz alınarak çalışma sürelerinin hesaplandığı görülmektedir. Bu sebeple, sözleşmeli öğretmenler için ayrı bir uygulama yapılması eşitlik ilkesine aykırı olacağı gibi, sözleşmeli öğretmenlerin mazerete bağlı yer değişikliğinde, Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelikte de bir düzenleme bulunmadığından, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin esas alınması en uygun idari işlem olacaktır.

Türk Eğitim-Sen olarak; hak kaybı ve mağduriyete sebebiyet verilmemesi için, her ikisi de sözleşmeli öğretmen olan eşlerin aile birlikteliğine ilişkin yer değiştirme başvurularında gerekli olan en az bir yıllık sürenin hesabında, önceki dönemde olduğu gibi, bu dönem duyurusunda da 30 Eylül tarihinin esas alınarak duyurulması hususunda, MEB’e talepte bulunduk.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER