Ziya Öğretmen İle Eğitim Buluşmaları İnternet Ortamına Taşındı

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, bugüne kadar 50’nin üzerinde ilde gerçekleştirdiği "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" programına, koronavirüs salgını sebebiyle verilen aradan sonra internet ortamında tekrardan başladı.

Ziya Öğretmen İle Eğitim Buluşmaları İnternet Ortamına Taşındı

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) yapılan açıklamaya göre, Bakan Selçuk, uzun bir aradan sonra çevrimiçi ilk meslektaş buluşmasını Rize'de görev yapan öğretmenlerle gerçekleştirdi.

Ziya Öğretmen İle Eğitim Buluşmaları programına, 200 öğretmen evinden canlı olarak katılırken binlerce öğretmen de canlı yayını Youtube kanalından takip etti.

Okullar açılınca Rize'de ıslık çalalım teklifine olumlu yanıt veren Selçuk, meslektaşlarıyla buluşmalarında bir gelenek haline gelen öz çekimi de ekranları arkasına alarak yaptı.

Ziya Öğretmen İle Eğitim Buluşmaları İnternet Ortamına Taşındı

Uzaktan eğitimle uluslararası sertifika alan öğretmen sayısında dünyada ilk sıralardayız

Geleceğe hazırlanmak için öğretmenin niteliğini dönüştürmek gerektiğinin altını çizen Ziya Selçuk, meslektaşlarına, Sizler bu dönemi değerlendirip çeşitli hobi kurslarına, çeşitli ücretsiz sertifika programlarına katılırsanız, şu ana kadar sahip olmadığınız bir beceri, hobi geliştirirseniz iyi olur. Enstrüman çalan öğretmenin dersi başka oluyor. Drama bilen öğretmenin dersi daha nitelikli oluyor sözleriyle seslendi.

Öğretmenlerin becerilerini geliştirmesi, uluslararası nitelikte sertifikalara ulaşması için gereken altyapının hazır olduğunu belirten Bakan Selçuk, Uzaktan eğitimle uluslararası sertifika alan öğretmen sayısında dünyada ilk sıralardayız.

Uzaktan eğitim sürecinde öğretmenlerin öğrencileriyle kuracağı iletişimin ne denli önemli olduğunu söyleyen Bakan Selçuk, meslektaşlarından bilhassa bu dönemde öksüz ve yetim çocuklarla özel olarak ilgilenmelerini istedi.

Selçuk, programdan sonra sosyal medyadan yapmış olduğu paylaşımda, Bugün Rize'de öğretmenlerimizi evlerinde sanal öğretmen buluşmasıyla ziyaret ettim.

Arkada bizi izleyen çocuklar da vardı. Düşün, annen baban, Milli Eğitim Bakanı ve ildeki tüm öğretmenlerle eğitimi tartışıyor ve sen orada onlara el sallıyorsun.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER