2003 Bingöl Depremi'nde Erdoğan Neler Söylemiş?

Elif Çakır, Erdoğan'ın Bingöl depremindeki sözlerini hatırlattı: Bu olay, kamu otoritesinin devlet imkanlarını nasıl kullandığını bütün çıplaklığı ile ortaya koymuştur.

2003 Bingöl Depremi'nde Erdoğan Neler Söylemiş?

Karar yazarı Elif Çakır, 10 ilde büyük yıkıma sebep olan, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu 2003'te depremle ilgili yaptığı konuşmasını hatırlattı. 

Çakır, bugünkü yazısında 2003'teki Bingöl depreminden sonra Erdoğan'ın bölgeye gittiğini ve şunları söylediğini hatırlattı: 

"Yeraltında fay kırıklarından önce bağışlayın söylemek zorundayım, kırılan ar damarlarıdır. Malzemeden çalmanın arkasında ahlak hırsızlığı, demokrasiden çalmak, hukuk kapkaççılığı, siyaset yankesiciliği ve kamu yönetimi kalpazanlığı yatmaktadır. Bu olay, kamu otoritesinin devlet imkanlarını nasıl kullandığını bütün çıplaklığı ile ortaya koymuştur. Olay kader diye geçiştirilemez.

17 Ağustos depreminden sonra TBMM’de deprem araştırma komisyonu kuruldu. Komisyon, 38 öneride bulundu. Hükümetin neler yapıp neleri yapmadığı işte ortada. Sorun, sadece inşaat malzemesi çalmaya indirgenemez. Depremlerden sonra ortaya çıkan felaketler aslında geçmişten bugüne miras kalmış bir yönetim sorununun sonucudur. İnşaatlarda zemin etüdü, malzeme ve kontrol eksikliği varsa netice bu olur."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER