Adalet Bakanı Bozdağ'dan, Sinan Ateş cinayeti açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti hakkında, "Bütün boyutlarıyla soruşturuluyor. Karanlıkta kalan hiçbir yön olmayacak, her yönüyle aydınlatılacak. Kimsenin şüphesi olmamalı, yargı işliyor" dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ'dan, Sinan Ateş cinayeti açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağeski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti hakkında, "Bütün boyutlarıyla soruşturuluyor. Karanlıkta kalan hiçbir yön olmayacak, her yönüyle aydınlatılacak. Kimsenin şüphesi olmamalı, yargı işliyor" dedi. 

Gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Bozdağ, gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı. 

Bozdağ, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili, "Bütün boyutlarıyla soruşturuluyor. Karanlıkta kalan hiçbir yön olmayacak, her yönüyle aydınlatılacak. Kimsenin şüphesi olmamalı, yargı işliyor" dedi. 13 kişinin tutuklu olduğunu ve bir kişinin de arandığını hatırlatarak Bozdağ, "tetikçi de yakalanıp adalete teslim edilecek" diye konuştu.

"Tarih affetmez"

Bozdağ, başörtüsü teklifiyle ilgili olarak, "Bu düzenlemeye kökten karşı çıkmayı tarih affetmez" dedi.  Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, "çoklu aday" önerisi üzerine ise Bozdağ, "Hükümeti yetkisiz kılmakla hiçbir farkı yok" ifadesini kullandı.

Bozdağ, HDP'nin kapatma davasına ilişkin ise, "Görülen davada bakan olarak kanaatimi paylaşmam doğru olmaz" diye konuştu.

"CHP Genel Merkezi'nden hâkim mi bulacağız?"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla ilgili dava sürecini de değerlendiren Bozdağ, "Üç defa reddi hâkim talebinde bulundular. Ne yapacağız, CHP Genel Merkezi'nden hâkim mi bulacağız? Rant peşindeler" dedi. 

Bozdağ, 28 Şubat davası hükümlüleri için ise, "Kenan Deniz ve İlhan Kılıç hakkında, 'kocama hali'ne ilişkin raporlar, Adli Tıp'tan çıkmış durumda. Süreç devam ediyor" açıklamasını yaptı. 

Hükümlülerin sosyal medya kullanımı

"Hükümlülerin sosyal medyayı kullanmasının önüne geçecek bir düzenleme düşünülüyor mu” sorusuna, "bunu engellemek için bir çalışma yürüttükleri"  yanıtını veren Bozdağ, şunları söyledi:

"Kendileri kullanmıyor aslında. Görüşme hakkı olanlara söyledikleri yansıyor sadece sosyal medyaya. Avukatları veya aileleri, onlardan aldıklarını sosyal medyaya aktarıyor. Tabii bunu önemsiyoruz ve çalışıyoruz. Dünyada örneklerine bakıyoruz ne yapılabilir diye."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER