AK Parti'den dikkat çeken 'çözüm süreci' açıklaması: Devlet sürekli Öcalan ile görüşüyor

AK Parti'nin Diyarbakır 1. sıradan aday gösterdiği Galip Ensarioğlu, iktidarın seçim öncesi İmralı'ya giderek Abdullah Öcalan ile görüşme yaptığı iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ensarioğlu, “Devlet sürekli Öcalan ile görüşüyor. Öcalan, Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne katkı sağlamak istiyorsa ve devlet de buna inanıyorsa, devlet bu görüşmeleri sürdürür.” diye konuştu.

AK Parti'den dikkat çeken 'çözüm süreci' açıklaması: Devlet sürekli Öcalan ile görüşüyor

AK Parti'nin Diyarbakır 1. sıradan aday gösterdiği Galip Ensarioğlu, seçim öncesi İmralı’da Abdullah Öcalan ile görüşme yapıldığı iddiası, silahsızlanma ve Kürt sorununun çözümüyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Medyascope Tv'den Ferit Aslan'a konuşan Ensarioğlu, devletin Öcalan ile sürekli görüştüğünü, PKK’nin silah bırakması durumunda yeni bir sürecin kurgulanabileceğini söyledi.

İktidarın seçim öncesi İmralı’ya heyet gönderdiği iddialarıyla ilgili de konuşan Ensarioğlu, “Devlet sürekli Öcalan’la görüşüyor. Öcalan çözüme katkı sunmak istediği zaman, Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne, bu silahlı şiddetin son bulması için eğer bir katkı sunmak istiyorsa ve buna devlet de inanıyorsa bu tür görüşmeleri sürdürür. Ancak bugün itibariyle bunun koşullarını ortadan kaldıran bizatihi HDP’nin kendisidir, Kandil’in kendisidir. Yani Öcalan’ı tecrite mahkum eden devlet değil, Öcalan’ı tecride mahkum eden bizatihi Kandil’dir, bizatihi HDP’nin kendisidir. Çözüm sürecini boşa çıkaran, sabote eden, Öcalan’ı rolünü boşa çıkaran yine kendileridir” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER