AKP’de HÜDAPAR sıkıntısı: Bülent Turan laf cambazlığına başvurdu!

Cumhurbaşkanı seçimlerinde Erdoğan’ı destekleme kararı alan ve adayları AKP listelerinden seçime girecek olan HÜDAPAR’a ilişkin konuşan AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, “HÜDAPAR ayrı bir parti. Tüzüğümüz ayrı, yönetimimiz her şeyimiz ayrı. Biz Cumhur İttifakı olarak bir ittifak yaptık. Bizim HÜDAPAR ile ittifakımız yok” dedi.

AKP’de HÜDAPAR sıkıntısı: Bülent Turan laf cambazlığına başvurdu!

Yeni dönemde üç dönem kuralına takıldığı için milletvekili adayı gösterilmeyen AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, NTV'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık sorununa ilişkin konuşan Turan, ‘olağanüstü bir durumun olmadığını’ savunarak, Erdoğan'ın programının yoğunluğundan söz etti. Turan, "Günde 5 program yapan, özel toplantılar ve görüşmeler yapılıyor. Dünkü olağanüstü olmayan süreç aslında tekrar programları gözden geçirme imkanı verilebilir" dedi.

Turan, Cumhur İttifakı'nda varlığı bir krize dönüşen HÜDAPAR konusunda ise dikkat çeken ifadeler kullandı. “HÜDAPAR konusu çok konuşuluyor. Zekeriya Yapıcıoğlu'nun ‘Türk bayrağı değil Türkiye bayrağı’ ifadeleri var. Sizin listelerinizden giriyor. Nasıl değerlendirirsiniz?” sorusuna AKP’li Turan şu yanıtı verdi:

“HÜDAPAR ayrı bir parti. Tüzüğümüz ayrı, yönetimimiz her şeyimiz ayrı. Biz Cumhur İttifakı olarak bir ittifak yaptık. Bizim HÜDAPAR ile ittifakımız yok. HÜDAPAR, Erdoğan'ı destekleme kararı aldı. HÜDAPAR'ın mitinglerinde Türk Bayrağı görüyorum. HDP'nin mitinglerinde Türk bayrağı gördünüz mü? HÜDAPAR, teröre karşıyım, ‘Hizbulah ile hiçbir alakamız yok’ dedi.”

Bir Gün Gazetesi 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER