Akşener: Beni masaya jet hızıyla ikna eden Mansur Yavaş oldu

Sinop'ta, seçmene hitap eden İYİ Parti lideri Meral Akşener, seçimlere işaret ederek "Ucube sistemi birlikte değiştireceğiz" dedi. Millet İttifakı'nda yaşanan adaylık krizini anımsatan Akşener, Altılı Masa'ya tekrar dönmesine ilişkin "Beni o masaya jet hızıyla ikna eden Mansur Yavaş oldu" ifadesini kullandı.

Akşener: Beni masaya jet hızıyla ikna eden Mansur Yavaş oldu

14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne sayılı günler kala liderlerin seçim turları devam ediyor. 

Bu kapsamda il izyaretlerini sürdüren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sinop'ta açıklamalarda bulundu.

Ortak aday krizinin yaşanmasının ardından kalktığı masaya kendisini yeniden döndüren ismin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş olduğunu söyleyen Akşener, "'Sizi o masaya kim oturttu tekrar?' diye sordular. Beni jet hızıyla ikna eden Mansur Yavaş oldu" dedi. 

Akşener, şunları söyledi: "Biliyorsunuz Sayın Mansur Yavaş’la Sayın İmamoğlu’nun mutlaka bu sistemin içerisinde olmasını istemiştim. Masada bir problem oldu. Mansur Bey ve Ekrem İmamoğlu her ikisi geldiler. Şahsıma dair bir talebim olmadığı ortaya çıkınca her ikisini etkili, yetkili Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı’na getirdik. El birliğiyle imzaladık. Bir programa gittim. İlgili arkadaşımız, 'Siz o masaya nasıl oturdunuz? Diyorlar ki, dış güçler oturttu' dedi. Ben de dedim ki, beni o masaya jet hızıyla ikna eden Mansur Yavaş oldu. Kendisi, Beypazarı doğumlu bir Angaralıdır."

EMEKLİ MAAŞI VAADİ

Burada yaptığı konuşmada Millet İttifakı'nın seçim vaatlerini de hatırlatan Akşener, en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyinde olması gerektiğini ve iktidara gelmeleri durumunda aradaki farkın düzeltileceğini bildirdi.

Öğretmen atamalarına ilişkin de konuşan Akşener, bir ay içerisinde 100 bin öğretmen ataması gerçekleştireceklerini söyledi.

"BU HARAMİ DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ"

Konuşması sırasında, Kemal Kılçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev yapacağını anımsatan Akşener, şöyle devam etti:

"Bu iki belediye başkanıyla beraber, hem bizler hem sayın Kılıçdaroğlu, haram yemeden sosyal devleti ortaya koyarak, kayırmadan, adaleti sağlayarak, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü sağlayarak, gençlerin gelecek hayallerini yeniden inşa ederek önce seçimi kazanacağız. 5 maaşlı danışman olmayacak, 10 maaşlı danışman olmayacak. Bu harami düzeni değiştireceğiz. Gençler sandığa mutlaka gideceksiniz. Adalet sağlanacak hesap sorulacak."

Bir Gün Gazetesi 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER