Akşener'den kadınlara çağrı: Bu seçimde süpürgenin ucuyla süpüreceğiz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş, 14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kala Çanakkale'deki mitingde konuştu. Akşener, konuşmasında, eline aldığı süpürge ile kadınlara seslenerek "Bu seçimde süpürgenin ucuyla süpüreceğiz" dedi.

Akşener'den kadınlara çağrı: Bu seçimde süpürgenin ucuyla süpüreceğiz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş, Çanakkale'de Cumhuriyet Meydanı mitinginde konuştu.

İlk olarak kürsüye çıkan Yavaş, iktidarın İmralı'ya heyet gönderdiği iddialarına ilişkin "Sayın Meral Akşener iki üç gün önce söylemişti yalanladılar ama bugün bakın basına, Ahmet Türk eski Mardin Belediye Başkanı ne diyor? Yine Öcalan'la görüşmeye gittiler. Peki, ne görüşüyorlar soruyorum ben size. Kendilerine oy istiyorlar" dedi.

Yavaş'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Bu seçimde özellikle kadınlara sesleniyorum. Bu seçimde süpürgenin ucuyla süpüreceğiz" dedi.

"İMANSIZ DERSEN ŞİRKE GİRERSİN"

Akşener, konuşmasında şunlara yer verdi:

Bizi aşağılayan bir zihniyet iş başında. Bıkmadılar kadınları aşağılamaktan. Recep beyin İstanbul'daki mitinginde 'Karı gibi mutfaktan çıkmayan' diyor. Mutfakta yemek pişiren, çoluğunu çocuğunu doyuran, 1 kilo kıymadan 6, 7 yemek yapmaya çalışan kadınlar aşağılanıyor. Peki ulan sizi doğuran kim, kadın değil mi?

Samimiyetle söylüyorum kafayı kırdılar. Bu meydanda her partiye oy veren insanlar var. Bizim için de Türkiye Cumhuriyeti'nin şerefli vatandaşıdır. Bu ucube sistemi isteyenler ise size işgalci diyor. Daha vahimi var; dinsiz, kitapsız, imansız oluyorsunuz. Bu şirktir, Allah'a şirk koşmaktır. La ilahe illallah Muhammedîn Resullullah diyen herkes Müslümandır. Ona imansız dersen şirke girersin.

"SİYASETÇİ, SEÇMENE TALİMAT VEREMEZ"

Bu arada İstiklal Marşı'nı ezbere okuyamadılar. Bunlar çakma milliyetçiler. Bu ülkede yan gelip yatan, pudra şekeri çeken asalaklar var ama asalaklar var. Bunları konuşmayalım diye bizi hepimizi bir şey yaptılar. Ben hem PKK'lıymışım hem faili meçhulcüymüşüm. 5-10 maaş almak için bunları konuşuyorlar.

Daha komiği seçimi kazanırsak Abdullah Öcalan'ı serbest bırakacakmışız. Kendisi 'Bizim Mehmet yeni ziyarete gitti' demişti; ya akraba olmuş bunlar benim haberim yok. Asıl meselenin konuşulmaması için bizi bize kırdırmaya çalışan cümleler kullanılıyor. Siyasetçi seçmene talimat veremez, siyasetçi seçmeni velinimet görür ve karşısında hazrolda durur.

Bu seçim bu ucube sistemin gitmesi için son seçim. Asayişten sorumlu muhterem diyor ki biz seçimi kazanırsak erkek ile erkeğin evliliğini serbest bırakacakmışız; ya kafayı yediler. Biz kazanırsak şampanya patlatacakmışız onlar alınlarını secdeye koyacakmış. Yahu haramın dibine inmişsiniz, tarım üreticisini öldürdünüz, Çanakkale'nin gençleri umutsuz, kadınları çocukları için üzgün. Üreten şehir olmasına rağmen Çanakkale dibe vurmuş halde.

Sizin alınlarınız kapkara, ne temizi. Bir yüzükle çıktılar, gemiciklerin dibine vardılar. AK Partili kardeşlerime sesleniyorum, Sayın Erdoğan'ı çok seviyor olabilirsiniz saygı duyuyorum ama bu seçimde İYİ Parti ve Sayın Kılıçdaroğlu'na oy verin. Çünkü bu son seçimdir. Parlamenter sisteme geçme sözü veren, demokrasinin, hukukun üstünlüğünü savunan, çalmayacak olan, çaldırmamayacak olan Sayın Kılıçdaroğlu'na oy verin.

"TÜİK'İ DÜZELTECEĞİZ"

Bu seçimi alacağız değerle kardeşlerim. 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kılıçdaroğlu olacak, ben de madem 'Başbakan Meral' diyorsunuz, başbakan olacağım. Seçimi kazanır kazanmaz 100 bin öğretmen ataması yapıp, 11 bin köy okulunu açacağız.

Tarım sektöründe çalışanların borçlarını yeniden yapılandıracağız. Yüzde 20-30 oranında ürün girdisine indirim yapacağız. Gençlerin köylere gidip üretip yapabilmesi için gençlerin SSK ya da Bağ-Kur'unu biz ödeyeceğiz.

TÜİK'i düzelteceğiz ve asgari ücreti, emekli, dul ve yetim ücretleri hepsini gerçekçi bir hesapla ortaya koyup maaş olarak vereceğiz. Bir oy Kemal'e bir oy Meral'e istiyorum. Çanakkale'nin bitmeyen tüm projelerini sonlandıracağız Çanakkale."

Bir Gün Gazetesi 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER