Asrın Felaketi Tayyip Erdoğan'dır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Merkezi'nde açıklama yapıyor...

Asrın Felaketi Tayyip Erdoğan'dır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Merkezi'nde açıklama yapıyor...

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Gördüğüm tablo, asla koordine olamadılar. En kritik saatlerde geç kaldılar. İnsanlarımız donarak öldüler. Utanarak söylüyorum. İnsanlar ölürken sorumluluk almamak için özel çaba harcadılar. İnsanlarımız donarken kahraman mehmetçiklerimiz kışlalarda bekletildi. İlk 12 saatte bütün sorunları çözebilecekken onları beklettiler.

Tüm yardım ve kurtarma faaliyetlerinin koordine olduğu yer sosyal medyaydı. Orayı ağırlaştırdılar, bizim ekipler VPN üzerinden harekete geçtiler ama gelen taleplerin yüzde 60'ı kesildi. Soru soran gençleri, gazetecileri gözaltına aldılar. Ya hepimizi tutuklayın ya da hapse atın deyince saldılar.

Çıkıp vatandaşlara kader planı dediler. Sevgili halkım, onlara göre senin kader planında molozlar var donarak ölmek var. Erdoğan'ın şürekasının kader planında ise ışıltılı hayat ve saray var.

Tüm bu rezaletler yetmedi İletişim Başkanlığı'nı devreye soktular. Başkanlık hemen, en çok takipçili hesapları satın aldılar. Reklam kampanyasına başlattılar 'asrın felaketi'ni öne sürdüler. İnsanlar moloz altındayken belgesel sesiyle kendilerini aklamaya başladılar, efektli video servis ettiler. Akıllarını kaybettiler. Hata üstüne hata yaptılar, hemen videoyu geri çektiler. Yaptıkları PR acizliklerini normalleştirme çabasıdır.

Aslında biz bu İletişim Başkanlığını daha önce de izlemiştik. Bu vitaminsiz Goobels, bunları bir defa yapmadı. Enflasyonla top yekün mücadele dediler, enflasyon uçtu. Türkiye Yüzyılı dediler, şimdi asrın felaketini konuşuyorlar. Erdoğan ne zaman batırırsa bir kavram servis ediyor.

Artık yetti, milletin canına tak etti. Asrın felaketi demiş Beyefendi. Bu ülke için asrın felaketi tek adam rejimindir. Açıkça söylemek gerekirse Erdoğan'dır. Asrın tedbirsizliğidir, asrın beceriksizliğidir. Saygın kuruluşlar çok daha fazla can kaybı ve 84 milyar dolarlık bir hasardan söz ediyorlar.

Bir kişi bile istifa etmedi, bu nasıl bir sorumsuzluktur. 30 binin üzerinde kişi hayatını kaybediyor, bir tek kişi benim vicdanım var deyip istifa etmiyor. Nasıl bir koltuk merakıdır. Akıl mantık alacak şey değil. Açıkça söylüyorum, rüşvet ve yandaş politikalarının affı olmaz. Rantçıları torba yasalarla ödüllendirenler vicdan azabı çekmiyor. Size kim izin verdi? Kim denetlemeyin talimatı verdi. O imzaları kim attı, yıkılan binaların imzalarını kim attı, hepsi çıkacak.

Halkıma söz veriyorum asla ve asla yakalarını bırakmayacağım, hesabını soracağım. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını sormak bu benim boynumun borcu olacak.

Akılsız bir sürü işe devam ettiler. Kurtarmadaki yetmedi şimdi de üniversite öğrencilerimizin yurtlarına göz diktiler. Derhal üniversiteleri açın. Yurtları açın zaten doğru düzgün yurt yok. Büyükşehirlerimize gelenlerin tamamının sorununu çözeceğim. Bu kadar beceriksizi hayatımda görmedim.

Seçimi ertelemeye çalışıyorlar. Halkıma açık ve net söylüyorum; seçimler zamanında olacak. Yasalar ve yasaların oluşturduğu kurumlar çok iyi bilsin seçimler zamanında olacak. Seçim savaş dışında ertelenemez. Bunun için bile kararı TBMM verir. Söylüyorum aklınızdan bile geçirmeyin. Anayasa madde 78 çok açık. Tıpkı Anayasa 101. Maddede olduğu gibi.

Bunu YSK talep ederse demokrasiye darbe talebinde bulunmuş olur. Biz bunu böyle okuyacağız.

Erdoğan bu millet sana 1 yıl değil bir saat bile veremez.

Deprem bu beceriksiz sistemin de yıkılışıdır. Türkiye'nin büyük bir değişime ihtiyacı var. Bu beceriksiz iktidarı biz değiştireceğiz. Değişmesi gereken bir zihniyet var, zihniyeti değiştireceğiz. Bu zihniyet tek adam zihniyetidir. Hangi yandaşın hangi ihaleden pay koparacağının hesabı sorulmalıdır. İnanın bu iktidar değişimin temel taşları olacaktır, iktidarı değiştirmek ama zihniyeti değiştirmek. Şehirlerimizi yeniden inşa edeceğiz, imar affı asla ve asla talep edilmeyecek. Ahlakımıza vicdanımıza yeniden kavuşacağız. Yatırım taahhütleri alıyoruz, çok sayıda yatırımcı kapıda bekliyor. Sorun şu, para var ama dürüst insan yok. Dürüst ekipler, dürüst siyaset bu ülkeyi hızla toparlar.

Bu değişimle net bir çizgi çizeceğiz artık. Vaadettiğim değişimle yeni bir çizgi çizmek zorundayız. Halkımıza mezar olan çürük rant düzeni bi yana temiz ve refah bir yana. Herkes tarafını buna göre seçsin çünkü kaybedecek bir dakikamız bile yok.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER