Bahçeli'den Seçim Sonucu Açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'den Seçim Sonucu Açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulunuyor

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Türk milleti bugün tarih yazmış, muteber geleceğine tertemiz iradesiyle sahip çıkmıştır. Yurt içinde ve yurt dışında yaşayan vatandaşların katılımıyla ikinci tur oylaması yapılmış, kesin olmayan sonuçlara göre Erdoğan 13. Cumhurbaşkanımız seçilmiştir. Tezahul eden milli iradeye herkesin asgari düzeyde saygı duymalıdır. Türk demokrasisi ve siyaset tarihinde iki turlu seçimin ilk örneği yaşanmakla birlikte, seçime katılım oranının yüksekliği milli ve demokrasi şuurunun canlılığına işaret etmiştir. Türkiye'nin demokrasi standartlarında yüksek bir seviyeye ulaşmasının yanı sıra bu hususta dünya çapında mukayeseli bir üstünlük kazandığı artık hiç kimsenin ihmal edemeyeceği çarpıcı bir gerçek olarak belirginlik kazanmıştır.

İstanbul'un fethinin bir gün öncesinde aziz milletimiz bu defa parlak bir demokrasi fethi ile egemenlik haklarını ve tarihi mirasını güçlü şekilde kucaklamış, aynı zamanda kardeşlik hukukuyla var oluş namusunu koruyarak Türk ve Türkiye vizyonu ile buluşturma iradesi göstermiştir.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Milletvekilliği genel seçimleriyle TBMM'de çoğunluğu Cumhur İttifakı'na tevdi eden Türk milleti, 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı ittifakının Cumhurbaşkanı adayını seçmiş, nitekim büyük Türkiye ülküsünü desteklemiştir.

İstikrar ve güvenliğimiz, iç barış ve huzur ortamımız, istiklal hedeflerimiz sandıkta mümtaz ve müessir bir iradeyle müdafaa edilmiş, hamd olsun ülkemizin önü ardına kadar açılmıştır. 

Milletimiz, iftira ve inkar siyasetine pirim vermemiştir. Yine milletimiz yalan ve yıkım simsarlarına itibar etmemiştir. Milli geleceğimizin zillete değil zafere müstahak olduğu da tescillenmiştir. Dünya birleşmiş ve karşımıza geçmiş, ancak Türk milletine sökmemiştir. Küresel lobiler, kulisler çıkarcılar, eyyamcılar, entrikacılar, provokatörler, kirli örgütler, sermaye çevreleri, tefeciler, bankerler, ABD'sinden AB'sine kadar tüm ülkeler zilletin fermanını okumuş fakat Çanakkale ruhunu, milli mücadele duruşunu, Cumhur'un haysiyetle perçinleşmiş ufkunu aşamamışlardır. Bilhassa 14 Mayıs seçimleri öncesi Türkiye dört bir koldan ablukaya alınmış, milli iradenin kundaklanması amacıyla her türlü iç ve dış mahreçli operasyonlar küstahça ilerletilip icra edilmiştir. 

T24

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER