CHP duyurdu: İkinci tur için 'Demokrasi Bileti' kampanyası yarın başlıyor!

CHP Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için, 'Demokrasi Bileti' kampanyasının yarın itibariyle tekrar hayata geçirileceğini duyurdu. Killik, zamanın kısıtlı olduğuna da dikkat çekerek, "19 Mayıs günü itibariyle başvuruları yeniden başlatıyoruz. Zamanımız kısıtlı olduğu için 3 gün içerisinde tüm başvuruları toplayacak ve sonrasında gelen bağışlarla bu talepleri karşılayacağız" dedi.

CHP duyurdu: İkinci tur için 'Demokrasi Bileti' kampanyası yarın başlıyor!

CHP Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri'nde başlatılan ve 160 bine yakın gencin oy kullanmasına katkıda bulunan 'Demokrasi Bileti' kampanyasının yarın itibariyle tekrar hayata geçirileceğini duyurdu.

"KAMPANYAYA İHTİYAÇ DUYULACAĞINI GÖRÜYORUZ"

YÖK'e ve YSK'ye iki ayrı başvuru yaptıklarını aktaran Killik, sürece ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Önce bunların sonuçlarıyla ilgili sizleri bilgilendirmek istiyorum. Üniversite final sınavlarının, seçimlerinin 2. turunu da düşünerek Haziran ayına alınmasını istemiştik. YÖK yürütme kurulu, yaptığı toplantıyla bu çağrımıza kayıtsız kalmadı ve sınavlar Haziran ayına ertelendi. İkinci başvurumuz ise Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) oldu. Biliyorsunuz, sandık kurulu üyesi olarak yazılan kişiler, seçim günü mahallesindeki okulda değil, görevli olduğu sandıkta oy kullanıyor. Türkiye’de ilk defa gerçekleşecek olan 2. Tur seçimlerinde halkımız sadece Cumhurbaşkanı için oy kullanacak. Herhangi bir ilde kullanılan oyun, milletvekilliğindeki gibi ayırt edici bir özeliği yok. Yani aslında Türkiye şu an tek bir seçim bölgesi. 

Biz de buradan yola çıkarak, bulundukları illerde sandık görevlisi olarak yazılmasının kanunen ve fiilen mümkün olduğu söyledik. Ancak Yüksek Seçim Kurulu bu talebimize olumlu yanıt vermedi. Yani duyurmuş olmak gerekirse, vatandaşlarımız sadece seçmen kütüğüne kayıtlı oldukları illerdeki sandıklarda görev alabilecekler. YÖK’ün final sınavlarını ertelemesi ve YSK’nın talebimize verdiği red kararı sonrası tekrar Demokrasi Bileti kampanyasına ihtiyaç duyulacağını görüyoruz.

"ZAMANIMIZ KISITLI"

Demokrasi Bileti için seçimlerin ilk turunda tam 73 bin öğrenciye bilet kodu gönderdik. Aynı şehirden ortak güzergâha çok sayıda başvuru aldığımız yerlerde otobüs ve araç kaldırmak suretiyle toplamda 160 bin kişiyi sandıklara taşıdık.

19 Mayıs günü itibariyle başvuruları yeniden başlatıyoruz. Zamanımız kısıtlı olduğu için 3 gün içerisinde tüm başvuruları toplayacak ve sonrasında gelen bağışlarla bu talepleri karşılayacağız. Vatandaşlarımıza buradan tekrar çağrı yapıyoruz. Biz ne yapabiliriz diye soran herkesi; kampanyamıza bağış yapmaya ve bir gencin oy kullanması için katkı sunmaya davet ediyoruz. Genç arkadaşım!

Bugün Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu 'Vatanını seven sandığa gelsin' dedi. Senin sandığa gelmen için önündeki engelleri birlikte kaldıracağız.  Ve seni böylesine ekonomik darboğaza sokan, bir bilet alırken bile aylık harçlığının tamamını harcamak zorunda bırakan bu hükümete hesabı birlikte soracağız. Son olarak buradan tüm ülkemizin 19 Mayıs Atatürk’ün anma, gençlik ve spor bayramını kutluyor, yarın Anıtkabir’de olacağımızı duyuruyoruz."

Cumhuriyet Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER