CHP’nin Merkez Yönetim Kurulu Yenileniyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu seçim sonrası başlayan ‘değişim’ çağrıları üzerine A takımında değişiklik yapacak. Muhalifler ise bu hafta sonu bir araya gelerek yol haritasını belirleyecek ve tüzük kurultayın toplanması için ısrarcı olacak.

CHP’nin Merkez Yönetim Kurulu Yenileniyor

Kemal Kılıçdaroğlu' 17 kişilik MYK'sında Genel Sekreter ve Genel Başkan yardımcıları bulunuyor. Bu ekipten birçok ismin gideceği belirtilerken, Kılıçdaroğlu yeni ekibini Parti Meclisi üyeleri arasından seçecek. 

Toplam 60 kişi olan Parti Meclisinde 12 muhalif isim bulunmakta. Mevcut MYK üyeleri de düşüldüğünde geriye sadece 30 üye kalıyor. 

CHP'nin yeni MYK'sına Parti Meclisi üyeleri Orhan Sarıbal, Yıldırım Kaya, Oğuz Kaan Salıcı, Gökhan Zeybek, Yunus Emre gibi isimlerin taşınabileceği söylendi.

SERT DİSİPLİN ÖNLEMİ

CHP'de değişim MYK ile sınırlı kalmayacak, disiplin konusunda sert adımlar atılacağı söylendi. Tartışma sürecinde partinin yıpratıldığını belirten Kılıçdaroğlu'nun genel merkez önünde eylem yapan, sosyal medya üzerinden hakaret içerikli paylaşımlarda bulunanların yanı sıra kamuoyunu özellikle imza sayıları üzerinden yanıltanlar hakkında disiplin sürecini başlatacağı öğrenildi.

Muhalifler ise MYK’da yapılacak bir değişimin yeterli olmadığını savunuyor. İmza veren delegelerle hafta sonu geniş çaplı bir değerlendirme toplantısı yapılıp, yol haritası belirlenecek. 

Muhalifler tüzük kurultayınıda kısa zaman içinde toplayabileceklerini söylüyor. Tüzük kurultayı için 250 imza gerekiyor fakat tüzükte madde değişikliği yapabilmek için yine salt çoğunluk olan 622 delegenin desteği gerekiyor.

Kaynak: Sözcü

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER