Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya’ya Çağrıda Bulundu

Başkan Erdoğan, Almanya’nın FETÖ'yü terör örgütü olarak tanıması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya’ya Çağrıda Bulundu

FETÖ'nün terör örgütü olarak tanınması ve PKK ile mücadeleye değinen Başkan Erdoğan, "Almanya'da iç güvenliği tehdit eden ve Alman vatandaşlarını terör hedefleri haline getiren FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerine karşı mücadele desteği sağlamasıdır. 

Alman istihbarat teşkilatları raporlarında belirtildiği gibi PKK, uyuşturucu kaçakçılığı ve insan kaçakçılığı yapmaya, çeşitli şekillerde gasp ve terör propagandası yapmaya devam ediyor. Türkiye ile Almanya'nın ticaret savaşını önlemek için ortak çalışması gerekiyor. Özellikle ABD hükümeti tek taraflı ve sorumsuz yaklaşımı.

Trump'ın politikaları tek taraflı ve sorumsuz

ABD Başkanı Trump'ın politikalarını "tek taraflı ve sorumsuz" olarak eleştiren Başkan Erdoğan, acımasız ticaret savaşlarına karşı uyarıda bulundu ve bu yıkıcı ticaret çatışmalarını önlemek için Almanya ve Türkiye'nin birleşmesini önerdi. 

Aynı zamanda Ankara ve Moskova'nın Suriye'nin İdlib kentinde yaşananlar üzerinde anlaşma sağladığını söyleyen Başkan Erdoğan "Biz insani felaketi ve Suriye'den yeni bir mülteci dalgasını önlemeyi başardık. 

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2018, 22:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER