Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'yerli ve milli' çıkışına rağmen itiraz: HÜDA PAR'ın vaatlerini doğru bulmuyoruz

Seçime sayılı günler kala Cumhur İttifakı, HÜDA PAR ile görüştü ve HÜDA PAR Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararı aldığını duyurdu. Ancak HÜDA PAR'ın Türkiye'nin terör örgütü olarak kabul ettiği Hizbullah'ı, terör örgütü olarak görmemesi tepkilerin odağında. BBP lideri Destici ise eleştirilerin odağındaki HÜDA PAR'a ilişkin konuştu ve vaatlerini doğru bulmadıklarını söyledi. Erdoğan ise "HÜDA-PAR bizim terörle hiçbir ilgimiz olmaz diyor, tamamen yerli ve milli yapı" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'yerli ve milli' çıkışına rağmen itiraz: HÜDA PAR'ın vaatlerini doğru bulmuyoruz

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu duyurmasının ardından Cumhur İttifakı'ndan peş peşe genişleme hamleleri geldi. Yeniden Refah Partisi ve HÜDAPAR ile görüşen Cumhur İttifakı'nın bu stratejisi toplumda geniş yankı uyandırdı.

YENİDEN REFAH KAPILARI KAPATTI

Yeniden Refah Partisi'nin kadını koruyan 6284 sayılı kanunu kaldırmak istemesi daha sonra ise 'düzenleyebiliriz' açıklamalarına ilk tepkiler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'den geldi. Yeniden Refah Partisi ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile hiçbir ittifakta yer almayacağını belirterek Cumhur İttifakı'na kapıları kapattı.

HÜDA PAR'A TEPKİLER SÜRÜYOR

Öte yandan HÜDA PAR ile ilgili eleştiriler ise devam ediyor. HÜDA PAR'ın terör örgütü Hizbullah'ı terör örgütü olarak görmediklerini açıklaması parti programlarında 'eyalet, özerklik' gibi sistemlerin tartışmaya açılmasına dair tutumun yer alması Cumhur İttifakı'na karşı tepkilere neden oldu. HÜDA PAR ise cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı.

'HÜDA PAR'IN VAATLERİNİ DOĞRU BULMUYORUZ'

Bu tartışmalar sürerken bugün NTV'nin sorularını yanıtlayan BBP lideri Mustafa Destici"Biz parti olarak HÜDA PAR'ın vaatlerini doğru bulmuyoruz" dedi. Partisinin 81 ilde seçime gireceğini söyleyen Destici, "Gerçekçi olmamız gerekirse bu seçimde oy hedefimiz yüzde 4-5" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NTV canlı yayınında tartışmalar sürerken HÜDA-PAR’a sahip çıktı.

'HÜDA PAR YERLİ VE MİLLİ YAPI'

Erdoğan şunları söyledi: “HÜDA-PAR’la ilgili uydurma yaklaşımlar var, çirkinlikler var. HÜDA-PAR bunları kabul etmiyor, bizim terörle hiçbir ilgimiz olmaz diyor, tamamen yerli ve milli yapı. Biz ittifakımızın ilkelerinde zaten uyumlu olmuşuz. Uyum olmasa cumhur ittifakının içerisinde yol yürümeyiz. HÜDA-PAR’ın cumhur ittifakına desteğini önemli ve kıymetli buluyorum. Eğer Karabağ’da, Kızılelma’da buluşabiliyorsak, eğitim, sağlık, adalet, emniyette aynı istikamette buluşabiliyorsak bizim ayrı kalmamız diye bir şey yok. Süreç içerisinde takvimi aynen uygulayabiliyorsak kapımızı kapatmamız mümkün değil. Şurada fazla bir zaman kalmadı.”

KARAR GAZETESİ 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER