Erdoğan 'Duruma hakimiz' diyerek açıkladı: İlk gün tabii ki bazı sıkıntılar yaşandı ama...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesi Kahramanmaraş'taki çadır kentte incelemelerde bulundu. Erdoğan, depremzede aileler için 10 bin lira verileceğini açıklarken, "İlk gün bazı sıkıntılar yaşandı ama ikinci gün ve bugün duruma hakimiyet tesis edildi" dedi. İki gün sonra bölgeye giden Erdoğan, "Hazine Maliye'den bu konuda belli bir bütçeyi ayırmış vaziyetteyiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan 'Duruma hakimiz' diyerek açıkladı: İlk gün tabii ki bazı sıkıntılar yaşandı ama...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elbistan ve Pazarcık merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere Kahramanmaraş'a geldi.

Erdoğan, çadır kentteki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada depremdeki can kaybının 8 bin 574'e yükseldiğini açıkladı. 

Depremden etkilenen vatandaşlara gereken desteğin verileceğini söyleyen Erdoğan, "Hazine maliyeden bu konuda belli bir bütçeyi ayırmış vaziyetteyiz. Bu bütçeyle beraber her ailemize 10 biner lira inşallah şu an hükümet olarak ulaştıracağız" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Pazartesi 04.17'de gerçekleşen deprem felaketi 10 vilayetimizi vurdu. 10 vilayetimizin merkezi de burasıydı.

Ölü ve yaralı sayısı artıyor

- Kahramanmaraş'ta bu deprem ilk adımı burada yaşadık ve ondan sonra da dalga dalga 10 vilayetimizde gerçekleşti. Ne yazık ki vefat edenlerin sayısı 8 bin 574. Yaralı sayısı 49 bin 133, yıkılan bina sayısı 6 bin 444.

- Bütün imkanlarımızı seferber ettik, devlet tüm imkanlarıyla başta AFAD olmak üzere çalışmalarını belediyelerle yürütüyor.

Sıkıntıları aşıyoruz

- Havaalanlarında, yollarda sıkıntılarımız oldu ama bugün daha rahatız. Yarın daha rahat olacağız. Bazı ufak tefek sıkıntılar yok değil, var. Onları da aşıyoruz.

- AFAD açıklamaları dışında provokatörlere fırsat vermemenizi, basın mensuplarının da bunlara fırsat vermemesini istiyorum.

Ailelere 10 biner lira destek

- Tüm imkanlarımızı seferber etmiş haldeyiz. Ailelere belli desteğimizi vereceğiz. Hazine maliyeden bu konuda belli bir bütçeyi ayırmış vaziyetteyiz. Bu bütçeyle beraber her ailemize 10 biner lira inşallah şu an hükümet olarak ulaştıracağız. Onların bu geçiş döneminde sıkıntılarını giderelim istiyoruz.

- Hedefimiz 1 yıl içinde diğer felaket yaşadığımız illerde nasıl toplu konut operasyonları yaptıysak 10 ilde de bunları gerçekleştireceğiz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER