Erdoğan Meclis'te yemin etti! Yeni dönem başladı...

Erdoğan Meclis'te yemin etti! Yeni dönem başladı... Mazbatasını TBMM Geçici Başkanı Bahçeli'den aldı. Erdoğan o anları sosyal medya hesabından da paylaştı.

Erdoğan Meclis'te yemin etti! Yeni dönem başladı...

Seçimlerin ardından dün, TBMM Genel Kurul'u ilk kez toplanmış ve yeni dönem milletvekilleri TBMM'de yemin etmişti. Bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli'den mazbatasını aldı ve yemin etti. Böylece Erdoğan'ın yeni dönemi resmen başladı. Erdoğan, Genel Kurul'da düzenlenen yemin töreni için geldiği Meclis'te ilk olarak çiçeklerle ve törenle karşılandı. Yemin töreninin ardından Erdoğan, Anıtkabir'i ziyaret edecek.

Erdoğan Meclis'te yemin etti! Yeni dönem başladı...

Seçimde bir kez daha cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın 2028'e kadar sürdüreceği görevi resmen başladı. Erdoğan, bugün ilk olarak TBMM'de yemin törenine iştirak etti. Genel Kurul, Geçici TBMM Başkanı, MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli başkanlığında açıldı. Erdoğan, mazbatasını TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli'den aldı ve Meclis'te yemin etti. Törenin ardından saat 16.00'da Anıtkabir'i ziyaret edecek olan Erdoğan, 18.00'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki "Göreve Başlama Töreni"ne katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin töreni için Meclis yabancı liderleri de ağırladı. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in yanı sıra 20 dünya lideri de yemin törenini izlemek için Meclis'te hazır bulundu. Erdoğan'ın yemin törenini izleyecek liderler arasında Azerbaycan devlet Başkanı İlham Aliyev, Katar Emiri Al Sani, Somali, Cezayir ve Balkan ülkelerinin devlet başkanları da yer aldı. Liderlerle birlikte 45 ülkeden de bakan düzeyinde katılım oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER