Erdoğan’a hakkını helal etmediğini belirten mühendis, görevden uzaklaştırıldı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Adıyaman'da arzu ettiğimiz kadar hızlı bir çalışma yapamadık. Bunun için helallik istiyorum" açıklamasına tepki gösteren mühendis, WhatsApp'ta "Ben hakkımı helal etmiyorum" diye yazdı. Adalet Bakanlığı tarafından soruşturma başlatılan mühendis, görevinden uzaklaştırıldı. CHP'li Veli Ağbaba, karara tepki göstererek, "Maalesef bu kadar vicdansızlık yeryüzünde görülmedi" ifadelerini kullandı.

Erdoğan’a hakkını helal etmediğini belirten mühendis, görevden uzaklaştırıldı

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 Şubat’ta yaptığı açıklamada helallik istemesine tepki gösteren kamu personeli görevden uzaklaştırıldı.

Erdoğan 27 Şubat’ta yaptığı açıklamada “Tüm olumsuz şartlardan dolayı ilk gün Adıyaman'da arzu ettiğimiz kadar hızlı bir çalışma yapamadık. Bunun için helallik istiyorum" dedi.

Adli Tıp Ankara Grup Başkanlığı’nda mühendis olarak çalışan M.P. WhatsApp üzerinden bu ifadelere tepki gösterdi ve hakkını helal etmediğini söyledi. M.P. şu ifadeleri kullandı: “Bu saatten sonra helallik istesen ne istemesen ne. Elinize yüzünüze bulaştırdınız işte. İnsanları göz göre göre 3-4 gün boyunca ölümlere terk ettiniz. Canlarımız gitti, memleketimiz gitti. İnsanlar bu kadar değersiz işte bizim ülkede. Tek düşündüğünüz milletin oyu başka hiçbir şey değil. Ben hakkımı helal etmiyorum. Güya Türkiye birçok ülkeye göre gelişmiş bir ülkeydi, bir deprem bile bizi bu hale getirdiyse Allah bilir savaş çıksa kim bilir ne olur, Kızılay, bile çadırları para karşılığı satıyorsa bu insanlar artık kime güvensin.”

Bu paylaşımın ardından 6 Mart’ta Adalet Bakanlığı tarafından M.P. hakkında soruşturma başlatıldı. Personel Genel Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda M.P.’nin soruşturma sonuçlanıncaya kadar görevden uzaklaştırılması istendi.

Gönderilen yazıda şu ifadeler kullanıldı: “Adı geçen personel hakkında söz konusu eylemi nedeniyle Kurumumuzca disiplin soruşturması başlatılacak olup soruşturmanın selameti açısından işbu soruşturma sonuçlanıncaya kadar 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 137 vd. maddeleri gereğince tedbiren görevinden uzaklaştırılması hususunda, Gereğini arz ederim.”

Yazının ardından talep onaylandı ve M.P. 8 Mart’ta görevinden uzaklaştırıldı.

CHP'Lİ AĞBABA'DAN TEPKİ: HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ

Erdoğan'a hakkını helala etmediğini belirten mühendisin görevden uzaklaştırılmasına tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Cumhurbaşkanı’nı eleştiriyor diye, ‘Helallik vermiyorum’ diyen bir memuru görevden uzaklaştırıyorlar. Maalesef bu kadar vicdansızlık yeryüzünde görülmedi" dedi.

Ağbaba, şunları söyledi: "Ey vicdanını kaybetmiş iktidar; helallik istemek rızaya dayalı bir şey. Sen helallik istersin, biri de helallik vermez. Eğer helallik vermemek suçsa onunla ilgili de bir kararname çıkar; sana helallik vermeyenleri cezaevine at, meslekten at. Ben de sana hakkımı helal etmiyorum. Depremde hayatını kaybedip, enkazın altında soğuktan donanlar, enkazın altında oturanlar ve depremden sonra su bulamayan, ekmek bulamayan insanlar da sana hakkını helal etmiyor. Hâlâ bugün çadır bulamayanlar sana hakkını helal etmiyor. Hâlâ bugün banyo yapamayanlar, tuvalet ihtiyacını gidermek için kırk takla atanlar sana hakkını helal etmiyor. Biz de hakkımızı sana helal etmiyoruz."

BirGün Gazetesi 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER