Gözler Bakanlar Toplantısı'nda: 1 milyon Suriyeli evine nasıl dönecek?

Yarın gerçekleşecek Bakanlar Toplantısı'nda 1 milyon Suriyeli için hazırlanan dönüş projesi değerlendirilecek. Öte yandan sığınmacılarla ilgili tartışmalar ve ekonomik gelişmelerin de masaya yatırılması bekleniyor.

Gözler Bakanlar Toplantısı'nda: 1 milyon Suriyeli evine nasıl dönecek?

Bakanlar Toplantısı yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek.

Merakla beklenen toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İdlib'deki anahtar teslim töreninde duyurduğu sığınmacı projesinin ele alınması bekleniyor. Erdoğan, ''Güvenli bölgelere 500 bin Suriyeli geri dönüş yapmıştır. Briket evler, bu adımlardan biriydi. 1 Milyon Suriyeli kardeşimizin gönüllü geri dönüşünü sağlayacak yeni bir projenin hazırlıkları içindeyiz. Azez, Cerablus, Tel Abyad başta olmak üzere 13 ayrı bölgede yerel meclislerde yürüteceğimiz proje bir hayli geniş kapsamlıdır." demişti.

Bakanlar Toplantısı'nda 1 milyon Suriyeli için hazırlanan dönüş projesinin değerlendirilmesi projenin takvimine ilişkin ayrıntıların masaya yatırılacağı belirtiliyor.

Öte yandan ekonomideki son gelişmeler de toplantının ana gündemi olacak. TÜİK'in yüzde 70 olarak açıkladığı enflasyonla mücadele çerçevesinde atılacak adımlarında görüşülmesi bekleniyor.

Toplantıda ayrıca yurt içi ve sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları ile, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları kapsamlı şekilde değerlendirilmesi bekleniyor.

KARAR GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER