İçişleri Bakanlığı, İBB'de müffettişin neden değiştiğine açıklık getirdi: Affını istedi

İBB Başkanı İmamoğlu'na verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararı gündemdeki yerini korurken İçişleri Bakanlığı, İBB'de özel teftiş yürüten müfettiş görevinden ayrılmasına dair açıklamada bulundu. Bakanlık açıklamasında İBB'yi teftiş eden müfettişlerden birinin "sağlık" sorunları nedeniyle affını istediği, bazı haberlerde yer alan iddiaların mesnetsiz olduğu ifadeleri yer aldı.

İçişleri Bakanlığı, İBB'de müffettişin neden değiştiğine açıklık getirdi: Affını istedi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilmesinin yankıları sürerken İBB'ye yönelik yürütülen operasyonlarda yeni gelişmeler yaşanıyor. İBB'de özel teftiş yürüten müfettiş görevinden ayrılırken İçişleri Bakanlığı konuya ilişkin açıklama yayımladı.

İçişleri Bakanlığı, açıklamasında Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığından İBB'yi teftiş eden müfettişlerden birinin "sağlık" sorunları nedeniyle affını istediği, bazı haberlerde yer alan iddiaların mesnetsiz olduğunu bildirdi.

Müfettişin, görevden affını istemesinin polemik konusu yapılmaya çalışıldığı belirtilen Bakanlık açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Mülkiye Teftiş Kurulunun, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde yürüttüğü teftiş ve soruşturmalar ile ilgili defalarca açıklama yapılmasına rağmen mesnetsiz olarak kamuoyunu yanıltmaya yönelik yazılar yazılmaya ve paylaşımlar yapılmaya devam edilmektedir. Sağlık, eğitim veya ailevi durumlar gibi gerekçelere bağlı olarak yapılan görev değişiklikleri yıl içinde diğer teftiş ve soruşturmalarda da uygulanmıştır."

KARAR GAZETESİ 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER