İmamoğlu: Gençlerimizin sesinin gür çıktığı bir Türkiye inşa edeceğiz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Samsun'da konuştu.

İmamoğlu: Gençlerimizin sesinin gür çıktığı bir Türkiye inşa edeceğiz

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Samsun'da düzenlenen mitingde önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "Artık gençlerin ayağa kalkma zamanı geldi. Gençler bundan böyle liyakatla kadro sahibi olacaklar. Devlet bir avuç aileye değil 86 milyona hizmet edecek" dedi.

Birkaç ay sonra Cumhuriyetin 100. Yılını kutlayacağız" diyen Ekrem İmamoğlu, Atatürk'ün gençlere çok güvendiğini ve bunun için Samsun ve gençliğin Atatürk'ün nezdinde önemli bir yeri olduğunu vurguladı. İmamoğlu, "Atatürk, arkadaşlarıyla kararlı biçimde 16 Mayıs'ta İstanbul'dan yola çıktı. 19 Mayıs 1919 sabah 08.00 sularında Samsun'a vardı. 6 gün Samsun'da, daha sonra Havza'da Türkiye'nin kurtuluşunun, tabiri caizse yol haritasını yazdı. Bu nedenle Samsun benim zihnimde gençlik demek. Çünkü Samsun deyince kesinlikle hepimizin aklında o tarih vardır. Hatırlayın, Mustafa Kemal Atatürk 38 yaşında genç bir subaydı. Bu kentin, Samsun'un ruhundan beslenerek zorlu bir yolculuğa çıkmıştı. Anadolu'nun kaderini yazmak için yolculuğa çıkmıştı" diye konuştu.

Samsun mitinginde İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar başlıklar ise şöyle:

Gençlerimizin sesinin kısıldığı bir Türkiye değil, gençlerimizin sesinin gür çıktığı bir Türkiye inşa edeceğiz.

21 yıldır neredeydiniz. Mülakatı kaldırmak şimdi mi aklınıza geldi?
Biz bu oyunu İstanbul Belediye seçimlerinde gördük. Elimizden hakkımızı almaya çalıştılar. İzin vermedik. Bundan sonrada vermeyeceğiz.

14 Mayıs tarihi bu nedenle büyük bir demokrasi şöleni olacak. Ancak demokrasiyi korumak için hep birlikte sandıklara sahip çıkmamız gerekiyor.

Önümüzdeki bayram, bizim hükümetimizde bayram primini emeklilere 15 bin lira olarak vereceğiz.

"SAMSUNSPOR'A ŞAMPİYONLUK ÇOK YAKIŞTI"

Çocukluğumda Samsun'un toprak sahalarında top oynadım. Bu aziz kentin takımı Samsunsporumuzun şampiyon olması bizleri çok mutlu etmiştir. Samsunspor'a ve bu kente şampiyon olmak çok yakışıyor.

SamsunSonHaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER