İşgalci Rusya'nın Ukrayna için sinsi planı deşifre oldu

Devlet tarafından işletilen kurum olan Rusya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi, sözde anket düzenleyerek insanları tuzağa düşürüyor.

İşgalci Rusya'nın Ukrayna için sinsi planı deşifre oldu

Rusya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi, işgal altındaki Kırım da dahil olmak üzere Rusya genelinde düzenlediği anketlerde savaş karşıtı insanları tespit etmek için provokatif sorular yönlendiriyor. Anket sırasında doğru cevap verilmesi durumunda Rusya mevzuatına göre çok ağır bir şekilde cezalandırılmalarına yol açabilecek sorular soruluyor.

Bir kişi, Rusya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi'nin işgal altındaki Kırım'da düzenlediği anketin ses kaydını paylaştı. Anketin ses kaydına göre, Putin rejimi ile ilgili tutumunu belirleyen sorular soruluyor ve anketi cevaplayan kişi Rus kanunlarına göre yargılanmamak için Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşı desteklediğini ifade etmek zorunda bırakılıyor.

Rus mevzuatı, savaşa karşı tutum sergileme seçeneği bırakmıyor ve provokatif sorulara uygun cevap veren kişiler hapse atılabiliyor. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları başlatmasından sonra muhalif isimlerden İlya Yaşin, Rus ordusunun savaş suçları işlediğini öne sürmesinin ardından "sahte bilgi yaymak" suçlamasıyla Moskova'daki mahkemede hakim karşısına çıkarıldı ve 8,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Rusya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi, savaş karşıtı insanların tespit edilmesi için düzenlediği provokatif anketlerle, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığına destek sağlamayı amaçlıyor. 

Milli Gazete 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER